Mer om: Göteborg

 • E-handeln sneglar österut3:42

  E-handeln sneglar österut

  På D-Congress, Sveriges största e-handelsevent, pratade EFN bland annat med Per Ljungberg som är vd på Svensk digital handel. Han menar att några av de viktiga drivkrafterna för den moderna handeln är snabbhet, innovation och personifiering.

 • Företaget som jobbar för ett inkluderande samhälle3:16

  Företaget som jobbar för ett inkluderande samhälle

  Mitt Livs chans är Sveriges största mentorskapsprogram för utlandsfödda akademiker. Sofia Appelgren som är grundare av företaget Mitt Liv berättar att visionen är att jobba för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald.

 • Chalmers startupfabrik gör skillnad3:49

  Chalmers startupfabrik gör skillnad

  Under tio års tid satsar Chalmers Ventures 300 miljoner kronor på unga och snabbväxande teknikbolag. Den här satsningen drog igång 2015 och går ut på att starta, utveckla, investera och sälja tekniktunga startups.

 • AI är framtiden enligt Wallenberg2:11

  AI är framtiden enligt Wallenberg

  Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Sveriges största privata finansiär av forskning, satsar totalt 2,6 miljarder kronor på artificiell intelligens och autonoma system.

 • AI avgörande för Sveriges framtid2:31

  AI avgörande för Sveriges framtid

  Digitaliseringsminister Anders Ygeman menar att AI-kompetens är avgörande för att Sverige ska kunna hävda sig i den internationella konkurrensen. Det sa han när han var med och invigde ett nytt AI-center i Göteborg.

 • 7:41

  "Höga utdelningar i fokus under våren"

  Vad är det som händer på marknaden just nu, och vad ska man investera i? Räntehöjningen som antogs skulle komma under 2018 har stannat upp och det verkar vara aktier som gäller. Anders Frick pratar med Per Wall, rådgivande förvaltare på Handelsbanken om hur det ser ut.