Mer om: Frankrike

 • ”Merkel är en garant för stabilitet”6:06

  ”Merkel är en garant för stabilitet”

  Hösten kan bli het i den europeiska politiken. I Tyskland är det val i helgen och i Frankrike slåss den allt mindre populära president Macron för att få igenom jobbreformer. Henrik von Sydow, omvärldsstrateg på Carnegie, ser fram emot några avgörande dagar.

 • Macron vinner – alla andra förlorar2:52

  Macron vinner – alla andra förlorar

  I gårdagens första valomgång fick den nytillträdde franske presidenten Emmanuel Macrons parti La République en marche över 30 procent av rösterna. Resultatet innebär bland annat att det kommer bli lättare för Macron att driva igenom sina arbetsmarknadsreformer.

 • Macron eller Le Pen?2:02

  Macron eller Le Pen?

  I helgen avgörs andra omgången av det franska presidentvalet. Det avgörs då om det blir favoriten Emmanuel Macron eller Front Nationals Marine Le Pen som blir landets nästa president.

 • Macrons och Le Pens ekonomiska förslag1:30

  Macrons och Le Pens ekonomiska förslag

  Favoriterna Emmanuel Macron och Marine Le Pen går vidare till andra omgången i det franska presidentvalet. EFN har tittat närmare på deras ekonomiska politik.

 • Marknaden bryr sig bara om Le Pen8:31

  Marknaden bryr sig bara om Le Pen

  Vad kan vi förvänta oss av det franska presidentvalet och vad kommer det ge för effekter på finansmarknaderna? Ellinor Beckett intervjuar BNP Paribas chefekonom William de Vijlder.

 • Förvaltarna föredrar Europa16:03

  Förvaltarna föredrar Europa

  Förvaltarduon Mikael Yman från Naventi Fonder och Per Hedberg från Lancelot gästar Börslunch denna fredag. De snackar bland annat en hel del om USA men även om Tyskland och Frankrike.