Mer om: Frankrike

 • Macrons planer stöter på patrull1:32

  Macrons planer stöter på patrull

  President Emmanuel Macron lovade i valrörelsen att dra ned på kostnaderna för välfärden. Enligt OECD har Frankrike de högsta kostnaderna för välfärden i förhållande till BNP.

 • Så blev Macrons första år2:05

  Så blev Macrons första år

  Den 7 maj 2017 valdes Emmanuel Macron till Frankrikes president. Han vann med löften om att skapa jobb, förbättra arbetarnas villkor och reformera ekonomin. Men hur ser facit ut?

 • Hårt väder slår mot vinet1:57

  Hårt väder slår mot vinet

  Vinproduktionen under 2017 var den lägsta på över ett halvsekel. Den främsta orsaken var dåligt väder i Europa, som drabbade bland annat Frankrike och Spanien. 

 • ”Merkel är en garant för stabilitet”6:06

  ”Merkel är en garant för stabilitet”

  Hösten kan bli het i den europeiska politiken. I Tyskland är det val i helgen och i Frankrike slåss den allt mindre populära president Macron för att få igenom jobbreformer. Henrik von Sydow, omvärldsstrateg på Carnegie, ser fram emot några avgörande dagar.

 • Macron vinner – alla andra förlorar2:52

  Macron vinner – alla andra förlorar

  I gårdagens första valomgång fick den nytillträdde franske presidenten Emmanuel Macrons parti La République en marche över 30 procent av rösterna. Resultatet innebär bland annat att det kommer bli lättare för Macron att driva igenom sina arbetsmarknadsreformer.