Mer om: Försvaret

 • ÖB kräver extra försvarsmiljarder1:21

  ÖB kräver extra försvarsmiljarder

  Försvaret behöver 6,5 miljarder kronor extra de kommande åren. Det konstaterade överbefälhavare Micael Bydén när han i dag presenterade budgetunderlaget för 2018–2020. 

 • Robotförsöksplatsen kan rädda kommunen

  Robotförsöksplatsen kan rädda kommunen

  Militärens testverksamhet i Vidsel är en lycka för Älvsbyns kommun. Det handlar inte bara om 160 anställda utan även om att man drar in stora pengar på alla utländska gäster. Bara i fjol genererade Robotförsöksplats Norrland 8.000 övernattningar på Hotell Storforsen.

 • Statens nya kassako – militära tester

  Statens nya kassako – militära tester

  I lappländska Vidsel pågår en verksamhet som allmänheten inte riktigt känner till. Här hyr svenska staten ut det gigantiska övningsområdet – lika stort som Blekinge – till utländska försvarsmakter och industrier för tester av vapensystem.

 • Soldat – en fattigdomsfälla

  Soldat – en fattigdomsfälla

  Att vara anställd soldat riskerar att bli en fattigdomsfälla. Detta eftersom det inte görs några pensionsavsättningar förrän soldaterna fyller 23 år.

Senaste nytt från EFN:

 • H&M lanserar uthyrning1:17

  H&M lanserar uthyrning

  Vegansk fond på börsmenyn. Börshöjdare lovar samhällsansvar. SSAB toppar klimatrankning. Minskat avfall trots ökad konsumtion.

 • Majs och vete i negativ trend4:32

  Majs och vete i negativ trend

  Priset på majs och vete har backat under sommaren. Varför det är så svarar Aneeka Gupta, råvaruexpert på Wisdom Tree, på.

 • Så fungerar ett brutet räkenskapsår1:26

  Så fungerar ett brutet räkenskapsår

  För de flesta bolag är ett räkenskapsår detsamma som ett kalenderår, men vissa företag väljer ett brutet räkenskapsår. Men vad innebär det och vilka företag kan dra nytta av det?