Mer om: Företagsaffärer

 • Färre affärer, fler noteringar

  Färre affärer, fler noteringar

  Det är inte så troligt att antalet företagsaffärer blir högt under 2015, snarare spås börsen vara fortsatt het och antalet noteringar bli högt.

 • Fler affärer väntar

  Fler affärer väntar

  Markanden för företagsaffärer såg nästan helt död ut så sent som för ett år sedan. Men därefter har det lossnat. Och mer kan vara på gång menar Jan Olsson, Nordenchef på Deutsche Bank.

 • Astra splittrar Londons finansvärld

  Astra splittrar Londons finansvärld

  Är protektionismen på väg tillbaka på allvar? Katrine Kielos diskuterar ämnet med ekonomijournalisterna Martin Wolf från Financial Times och Joel Budd från the Economist.

Senaste nytt från EFN:

 • Aktierna du ska äga i en lågkonjunktur1:24

  Aktierna du ska äga i en lågkonjunktur

  När konjunkturen går ned följer börsen i regel efter. Då kan defensiva aktier vara ett bra alternativ. Det är bolag som sysslar med nödvändig verksamhet som exempelvis mat, medicin eller telefonnät. 

 • Så hittar du russinen i bioteknikkakan16:12

  Så hittar du russinen i bioteknikkakan

  Denna nyhetsspäckade dag fokuserar Börslunch på läkemedelssektorn. Ulrica Slåne Bjerke och Mårten Steen analyserar bland annat Gilead Sciences, Wilson Therapeutics och Oncopeptides.

 • Därför står Mays framtid på spel0:59

  Därför står Mays framtid på spel

  15 procent, eller 48 personer, av Torypartiets parlamentsledamöter i underhuset har begärt misstroendevotum mot partiledaren Theresa May. Främst beror missnöjet på hanteringen av Brexit, men...

 • Hitta rätt bland betalkorten3:29

  Hitta rätt bland betalkorten

  Sverige går allt närmre det kontantlösa samhället och i stort sett alla svenskar har någon form av betalkort. Men har de rätt kort för sin ekonomi? Fredrik Nordquist från Konsumenternas Bank- och finansbyrå förklarar de viktigaste sakerna att tänka på i jakten på det perfekta kortet.