Mer om: Företagarna

 • Fem företagstips från Mårder3:17

  Fem företagstips från Mårder

  Snart börjar ett nytt decennium och som företagare blir det mycket att tänka på inför årsskiftet. Företagarnas vd Günther Mårder delar med sig av fem tips för ett smidigt bokslut.

 • Nackaeffekten utmanar Gnosjöandan3:34

  Nackaeffekten utmanar Gnosjöandan

  I Nacka startas tre nya företag - varje dag. Kommunen har ett starkt företagsklimat som bygger till stor del på nätverkande och den låga utflyttningen ger stark sammanhållning över generationsgränser.

 • Föräldrafällan för företagare2:01

  Föräldrafällan för företagare

  Det finns ungefär en miljon företag och 500 000 företagare i Sverige. Två av fem företagare med småbarn har inte varit föräldralediga. Enligt organisationen Företagarna missgynnas företagare i det svenska trygghetssystemet. Den som driver enskild firma tenderar att ta ut minst antal föräldradagar. 

 • Tema: Eget företag

  Tema: Eget företag

  Varje dag startas 150 nya företag i Sverige. Men att driva dem är inte alltid helt enkelt. Din Ekonomi tittar närmare på vad du bör tänka på innan du startar, hur det funkar med föräldrapenning och försäkringar samt hur du fakturerar.

 • Så behåller du dina kunder efter semestern

  Så behåller du dina kunder efter semestern

  Sommarsemester är något som de flesta arbetstagare kan njuta av. Men för egenföretagare ser det ofta inte så ljust ut. Nya siffror från organisationen Företagarna visar att var tredje småföretagare inte vågar ta ut semester.

 • "Skyddsnätet funkar inte"

  Hur funkar det sociala skyddsnätet för Sveriges småföretagare egentligen? ”Det enkla svaret är att det inte funkar”, säger Lars Jagrén, chefekonom på Företagarna. Han efterlyser nu en förändring av a-kassan.

 • Hårda tider för företagare

  Hårda tider för företagare

  Det sägs ständigt att nya företag är framtiden för Sverige, att det är där som de nya jobben skapas. Och den som startar eget får bidrag och kurser. Men för många bjuder företagandet på en mager tillvaro, som präglas av mycket jobb och lite ledighet. Detta vittnar bland annat Företagarnas chefekonom Lars Jagrén om.