Mer om: Företagande

 • Ekonomin bakom företagsjulbordet1:29

  Ekonomin bakom företagsjulbordet

  Många företagare väljer att bjuda sina anställda på julbord mot slutet av året. Delar av kostnaden för en sådan tillställning är avdragsgill men en alltför påkostad julfest kan resultera i förmånsbeskattning för personalen. 

 • Stockholm bäst i Europa på konkurrenskraft3:02

  Stockholm bäst i Europa på konkurrenskraft

  Stockholm har utsetts till den stad i Europa som har bäst regional konkurrenskraft av EU-kommissionen. London hamnade på andra plats och Utrecht på tredje plats. Finansregionrådet Irene Svenonius (M) kommenterar.

 • Så funkar osanna fakturor0:45

  Så funkar osanna fakturor

  Osanna fakturor kan exempelvis användas för att betala svarta löner. Det innebär att ett företag skickar falska fakturor mot betalning och staten går på så...

 • Rekordintresse för säsongsjobb i fjällen2:20

  Rekordintresse för säsongsjobb i fjällen

  Skistar är en av Sveriges största arbetsgivare för unga. I år har nära 3 000 personer sökt säsongsjobb på någon av företagets skidorter, och det är fler än någosin tidigare.

 • En streamingtjänst för scenkonst3:34

  En streamingtjänst för scenkonst

  Abundo Live vill öka besöken på Sveriges kulturscener. För att göra det har de lånat konceptet från streamingtjänsterna och skapat en prenumeration på scenkonst.

 • Vinsten flödar ur snåla kranar5:49

  Vinsten flödar ur snåla kranar

  Frost Matts Mattsson tillverkade sin första vattenkran 1876. Nu är FM Mattsson en stor spelare på marknaden med målet att sticka ut med expertis och design.