Mer om: Företag

 • En grön cykelfilosofi3:42

  En grön cykelfilosofi

  Det Stockholmsbaserade företaget Vélosophy tillverkar cyklar gjorda av återvunnet aluminium. Men visionen är större än så - nu ska hållbarhet implementeras i mer än bara produktionen. EFN har träffat bolagets grundare Jimmy Östholm.

 • Företagarna de nya fattiglapparna6:24

  Företagarna de nya fattiglapparna

  Egenföretagare är de nya fattiglapparna i Sverige. Det visar en ny kartläggning över företagarnas inkomst. Är det företagarna själva som blivit sämre eller är det villkoren som är orimliga i dag? Linda Vikström diskuterar med rapportförfattaren Nima Sanandaji.

 • Nya gratistrenden lockar nyföretagare2:31

  Nya gratistrenden lockar nyföretagare

  Allt fler startar eget företag. Men det kostar att hyra lokal att arbeta i. Och nu växer den nya trenden Hoffice – där människor turas om att använda sina hem som kontor.

Senaste nytt från EFN:

 • Blir 2020 ett nytt 2016?16:27

  Blir 2020 ett nytt 2016?

  Världens börser faller då riskaptiten sjunker i takt med att coronaviruset sprider sig. För att diskutera klimatet på marknaden finns Handelsbankens globala analyschef Lena Fahlén och Danske banks strateg Mattias Sundling med i Börslunch.

 • Viruset smittar börsen8:56

  Viruset smittar börsen

  Coronaviruset påverkar marknaderna i en allt större utsträckning. De viktigaste händelserna i den makroekonomiska världen avhandlas av Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

 • Riskaptiten sjunker3:25

  Riskaptiten sjunker

  Oljepriset fortsätter falla när coronaviruset sänker riskaptiten. Under dagen väntar IFO-index från Tyskland och USA-statistik över försäljning av nybyggda bostäder.