Mer om: Fondbolagens förening

 • Hållbarhet är viktigare för kvinnor2:20

  Hållbarhet är viktigare för kvinnor

  Viljan att spara hållbart är vanligare hos kvinnor än hos män. Fondbolagens förenings vd Fredrik Nordström och Eva Axelsson, chef för hållbarhetsanalysen på Swedbank Robur kommenterar.

 • Få full koll på fonder7:29

  Få full koll på fonder

  Det finns över 3 000 fonder för svenska småsparare att välja på. Vilka är bättre än andra och vad kännetecknar en bra fond? Albin Kjellberg tar hjälp av sparekonomen Gustav Sjöholm för att reda ut det.

 • Johanna Kull om bättre barnsparande2:04

  Johanna Kull om bättre barnsparande

  Många sparar till sina barn genom att sätta undan pengar på ett sparkonto under längre tid. "Ekonomisk barnmisshandel" tycker Johanna Kull, sparekonom på Fondbolagens förening....

 • Så flödade svenskarnas fondmiljarder5:25

  Så flödade svenskarnas fondmiljarder

  Svenskarna har ökat sitt fondsparande med nära 60 miljarder kronor hittills i år. Fredrik Hård på Fondbolagens förening, som har sammanställt statistiken, förklarar vilka trender som gällde på fondmarknaden under det första halvåret 2017.

 • Män tar risk, kvinnor tar råd7:08

  Män tar risk, kvinnor tar råd undersökning om sparande

  Kvinnors och mäns attityder till sparande skiljer sig åt exempelvis när det gäller hur försiktig man är kontra hur mycket risk man är villig att ta med sina placeringar. Frågan är vilka konsekvenser det här kan få för sparandet och vad som skulle behövas för att få till en förändring så att attityderna blir mer jämställda.

 • Hård kritik av PPM-utredningen3:43

  Hård kritik av PPM-utredningen

  I morse lämnades en stor utredning om premiepensionssystemet, PPM-systemet, till regeringen. Ett av förslagen innebär att fler PPM-sparare kommer att styras till den så kallade soffliggarfonden.

 • Så mycket kostar det att skjuta upp ditt sparande

  Så mycket kostar det att skjuta upp ditt sparande

  Hör du också till dem som har svårt att komma igång med att spara, trots att du egentligen vill? Tyvärr kostar det en hel del att skjuta sitt sparande på framtiden. Din Ekonomi har tagit en närmare titt på varför.