Mer om: Fintech

 • Nytt innovationscenter för fintech3:24

  Nytt innovationscenter för fintech

  Finansinspektionen presenterade under fredagen en utredning som handlar om fintech-bolagens relation och samarbete med myndigheten. Bland annat ingår en kartläggning av svenska fintech-bolag och en lista på frågor och behov dessa kan ha. Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) kommenterar utredningen. 

 • Fintech förklarat17:13

  Fintech förklarat

  Den omfattande digitaliseringen har inte undgått den ekonomiska världen. Delningsekonomi, kryptovalutor och digitala överföringslösningar har exploderat de senaste tio åren. Katrine Marçal har träffat Robin Teigland, professor på Handelshögskolan, som berättar om den tekniska utvecklingen i den finansiella sektorn.

 • Sverige i framkant för finansvärldens framtid8:40

  Sverige i framkant för finansvärldens framtid

  Fintech, eller finansteknologi, är ett samlingsnamn för den senaste IT-teknologin inom finansbranschen. Petra Bergman pratar med Ronit Ghose, Citis globala chef för bankanalys. Han berättar bland annat om varför Sverige ligger långt före övriga Europa inom området.

 • Hemligheten bakom det svenska tech-undret3:33

  Hemligheten bakom det svenska tech-undret

  Fintech är branschen på mångas läppar just nu. Och Sverige ligger långt framme. Men Eileen Burbridge, som är medgrundare till det Londonbaserade riskkapitalbolaget Passion Capital,...

Senaste nytt från EFN: