Mer om: Finanskrisen

 • Europa i spåren av finanskrisen18:52

  Europa i spåren av finanskrisen

  Katrine Marçal och Lena Fahlén, chef för Handelsbankens räntefonder, diskuterar läget i Europa. Med Italien, Storbritannien, Frankrike och Spanien i huvudfokus.

 • Chefekonomen: Sanningen om The Big Short

  Chefekonomen: Sanningen om The Big Short

  Michael Lewis bok om The Big Short, om finanskrisen 2008 har blivit film. EFN:s Petra Bergman har sett filmen tillsammans med Handelsbankens chefsekonom Jan Häggström. Frågan är hur mycket finansmarknaden och politikerna lärt sig av krisen.

 • Europa borde stimulera mera

  Europa borde stimulera mera

  Är finanskrisen och eurokrisen över? Det var temat på SNS, Studieförbundet Näringsliv och Samhälles, paneldiskussion på måndagen.

 • ”Ny krasch oundviklig”

  ”Ny krasch oundviklig”

  De senaste veckornas politiska och ekonomiska kaos i USA aktualiserar frågan, vad händer egentligen i världens största ekonomi? Detta är temat för denna upplaga av Veckomagasinet med Lennart Ekdal.

 • ”Bonusar skapar sämre chefer”

  ”Bonusar skapar sämre chefer”

  Det är fem år sedan Lehman Brothers gick under och de globala finansmarknaderna skälvde. I Veckomagasinet möter Katrine Kielos finansmarknadsminister Peter Norman för att diskutera vika konsekvenser detta fick.

 • Arvet efter Lehman Brothers

  Arvet efter Lehman Brothers

  Det är fem år sen den amerikanska banken Lehman Brothers gick i konkurs, vilket utlöste en finanskris i hela västvärlden. Fortfarande debatteras om banken borde ha räddats, och om vi egentligen lärt oss något.

 • Kapitalismen efter Lehman

  Kapitalismen efter Lehman

  Det är snart fem år sedan Lehman Brothers konkurs utlöste finanskrisen. Världen är fortfarande extremt skakig. Lennart Ekdal möter Katrine Kielos, författare och vänsterideolog och Johan Norberg, liberal författare och högerideolog. Temat för diskussionen är: hur ska vi ta oss ur krisen?