Mer om: Elpriser

 • Därför pressas elpriserna2:25

  Därför pressas elpriserna

  Efter en vinter med mycket snö i fjällen väntas en kraftig vårflod. Det fyller lagren och kan pressa elpriserna till rekordlåga nivåer. I sommar kan...

 • Så har sommaren påverkat elpriset6:30

  Så har sommaren påverkat elpriset

  Elpriset har under den varma sommaren hamnat på ungefär det dubbla jämfört med förra sommaren, och fyra gånger så högt som sommaren 2005. Anledningen? Regnmängden. Energimarknadskonsulten Christian Holtz på Sweco kommenterar.

 • Högre elpris efter varm vår5:50

  Högre elpris efter varm vår

  Under de första månaderna av 2018 har elpriset stigit markant. Christian Holtz, energimarknadskonsult Sweco, menar att det troligen kommer att fortsätta uppåt efter den varma våren. 

 • Därför stiger elpriset5:33

  Därför stiger elpriset

  Elnätspriserna skjuter i höjden och energiskatten höjs. Och snart kommer vintern. Vart är elpriserna på väg? Kaj Forsberg, analytiker på Energimarknadsinspektionen, intervjuas av Stina Ollila.

 • Baylan: Därför höjer vi elskatten21:47

  Baylan: Därför höjer vi elskatten

  När det gäller energimarknaden i Sverige är det två frågor som är viktigare än någonting annat för svenskarna. Det är vad vi betalar för vår el, och dessutom vill vi helst att elen vi använder ska komma från förnybara källor.

 • Så blir elpriset 20179:54

  Så blir elpriset 2017

  Förra året ökade elpriset med 35 procent och i år kommer vi att få ännu högre kostnader för vår hushållsel. Själva elpriset ser inte ut att förändras - i stället är det elskatten som höjs, och det två gånger i år.