Mer om: El

 • Högre elpris efter varm vår5:50

  Högre elpris efter varm vår

  Under de första månaderna av 2018 har elpriset stigit markant. Christian Holtz, energimarknadskonsult Sweco, menar att det troligen kommer att fortsätta uppåt efter den varma våren. 

 • Baylan: Därför höjer vi elskatten21:47

  Baylan: Därför höjer vi elskatten

  När det gäller energimarknaden i Sverige är det två frågor som är viktigare än någonting annat för svenskarna. Det är vad vi betalar för vår el, och dessutom vill vi helst att elen vi använder ska komma från förnybara källor.

 • Den nya trenden: Dela el1:54

  Den nya trenden: Dela el

  De flesta känner till taxitjänsten Uber och bostadsuthyrningssajten Airbnb. Det handlar om privatpersoner som genom nätverk erbjuder tjänster till varann. Ute i Europa har den...

 • Sälj ditt elöverskott - tjäna tusenlappar

  Sälj ditt elöverskott - tjäna tusenlappar

  Producerar du mer el än du gör av med kan du sälja ditt elöverskott. Det är bra för både miljön och plånboken. Staffan Beckett har lyckats sänka elkostnaderna med 15 000 kronor per år i fritidshuset, bland annat genom att sälja sitt elöverskott.

 • Hinder för solenergi

  Hinder för solenergi

  Utvecklingen för solenergi går snabbt och allt fler svenskar väljer att lägga solceller på sina hustak. Långsamare går det för regeringen att ta fram en...

 • Så sparar du el

  Så sparar du el

  Kerstin Lundvik, som är energirådgivare på Stockholms Stad, tipsar om enkla saker du kan göra, som att täta fönstren och se till att ha eleffektiva vitvaror.

 • Riskkapitalister kan köpa elnät

  Riskkapitalister kan köpa elnät

  Det har spekulerats kring om Fortum ska sälja ut sitt svenska elnät. Blir det verklighet kommer den finska energijätten tjäna miljarder på de svenska skattebetalarnas bekostnad.

 • Elavgifter för miljarder på spel

  Elavgifter för miljarder på spel

  Avgiftshöjningar för miljarder kronor står på spel i en rättegång mellan elbolagen och Energimarknadsinspektionen som pågår just nu.