Mer om: Ekonomipriset

 • Ekonomipriset: 78 män och en kvinna0:51

  Ekonomipriset: 78 män och en kvinna

  Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne går 2017 till amerikanen Richard H Thaler för hans bidrag till beteendeekonomi.

 • Därför får Hart och Holmström ekonomipriset3:54

  Därför får Hart och Holmström ekonomipriset

  Finländaren Bengt Holmström och britten Oliver Hart tilldelas årets ekonomipris till Alfred Nobels minne. De får priset för deras bidrag till kontraktsteorin. Ellinor Helén pratar med nationalekonom...

 • Hetaste kandidaterna till ekonomipriset2:17

  Hetaste kandidaterna till ekonomipriset

  I dag delas Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne (ekonomipriset) ut. Hubert Fromlet, seniorprofessor i internationell ekonomi på Linnéuniversitetet, förutspår vinnaren/vinnarna.

 • Detta kan bli 2017 års heta aktietrend

  Detta kan bli 2017 års heta aktietrend

  Börslunch gästas i dag av Erik Sprinchorn, förvaltare på Swedbank Robur och Peter Benson, börsskribent på SvD Näringsliv. De pratar bland annat om Melker Schörling och spelutvecklaren Stillfront.

 • Årets ekonomipris: hans forskning bekämpar fattigdom

  Årets ekonomipris: hans forskning bekämpar fattigdom

  Idag utsågs Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne. Det blir Angus Deaton, en brittiskamerikansk professor vid Princeton University, som får komma till Stockholm och hämta sitt pris ur kungens hand i december.

 • Jean Tirole: ”Bankunionen är bra”

  Jean Tirole: ”Bankunionen är bra”

  Ekonomipriset till Alfred Nobels minne tilldelades i år den franske nationalekonomen Jean Tirole. Han fick priset för sin analys av marknadsmakt och regleringar. I denna exklusiva intervju med EFN:s Katrine Marçal pratar Tirole bland annat om det inte går att behandla olika branscher på samma sätt, då varje industri har sina egenheter.