Mer om: Drönare

 • Drönare som räddar liv2:53

  Drönare som räddar liv

  Globhe Drones erbjuder medicinska leveranser med drönare till svåråtkomliga områden och även datainsamling som till exempel bilddata vid naturkatastrofer för att snabbt kunna få en överblick. Bland kunderna finns bland annat FN.

 • Drönarmarknaden växer i väst2:51

  Drönarmarknaden växer i väst

  Drönarmarknaden växer och innefattar allt fler områden. I Göteborg finns flera företag med olika kopplingar till de flygande maskinerna.

 • Drönare intog börsen

  Drönare intog börsen

  I dag börsnoterades det svenska drönarföretaget Intuitive Aerial. Bolagets drönare används för filmproduktioner. Marknaden för de civila drönarna växer och frågan är hur stor den egentligen kan bli.

Senaste nytt från EFN:

 • Högre pension med rätt avdrag1:11

  Högre pension med rätt avdrag

  Rätten att dra av på skatten för ditt pensionssparande försvann 2016, men du som saknar tjänstepension i din anställning eller driver enskild firma är undantagen. Du kan då spara i IPS eller privat pensionsförsäkring och får dra av upp till 35 procent av lönen. 

 • Fortsatt lönepress i USA2:39

  Fortsatt lönepress i USA

  Skärtorsdagens och veckans sista makroanalys med Lars Henriksson, valutastrateg på Handelsbanken, och EFN:s Ara Mustafa.

 • Lunchlåda vs. Finlunch1:23

  Lunchlåda vs. Finlunch

  En utelunch kostar i genomsnitt 95 kronor i Sverige. Hur många lunchlådor får du för det? EFN:s Ara Mustafa går till köket och provlagar.