Mer om: Delningsekonomi

 • Populärt att samsas om sakerna1:53

  Populärt att samsas om sakerna

  Delningsekonomin har ökat de senaste åren och tekniken gör det allt lättare. Fenomenet är mer etablerat i storstäder, där fördelen med exempelvis bilpooler är extra tydlig i och med platsbristen. 

 • Fintech förklarat17:13

  Fintech förklarat

  Den omfattande digitaliseringen har inte undgått den ekonomiska världen. Delningsekonomi, kryptovalutor och digitala överföringslösningar har exploderat de senaste tio åren. Katrine Marçal har träffat Robin Teigland, professor på Handelshögskolan, som berättar om den tekniska utvecklingen i den finansiella sektorn.

 • 3:30

  "Politiken ska inte hindra delningsekonomin"

  EFN på plats i Strasbourg: EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt om hur delningsekonomin ska regleras, samt om hur de nystartade företagen ska kunna växa internationellt.

 • Stora risker med att hyra ut bilen14:38

  Stora risker med att hyra ut bilen

  Att hyra ut sin blir allt vanligare I och med att delningsekonomin växer sig starkare. Men detta är inte helt okomplicerat, bland annat när det...

 • Den nya trenden: Dela el1:54

  Den nya trenden: Dela el

  De flesta känner till taxitjänsten Uber och bostadsuthyrningssajten Airbnb. Det handlar om privatpersoner som genom nätverk erbjuder tjänster till varann. Ute i Europa har den...

 • Ett år inom delningsekonomin10:19

  Ett år inom delningsekonomin

  Maria Eriksson är frilansskribenten som bestämde sig för att leva i och av delningsekonomin i ett år. Det handlar bland annat om att hyra och låna ut saker, att samåka och att äta på hemmarestauranger.

 • Allt om delningsekonomi16:56

  Allt om delningsekonomi

  Delningsekonomi har på några år seglat upp som en av de starkaste trenderna inom ekonomi. Din Ekonomi tar den här veckan ett helhetsgrepp på delandets ekonomi. Caroline Uliana från If pratar om riskerna när du hyr ut din bil. Och Skatteverkets Rebecca Filis förklarar vilka skatteregler som gäller inom delningsekonomin.