Mer om: Business Sweden

 • Samarbete krävs för konkurrenskraft4:25

  Samarbete krävs för konkurrenskraft

  Sverige är ett konkurrenskraftigt land, men fortfarande finns utmaningar. Det menar Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden, som pekar ut arbetsmarknad, integration och kompetensmatchning som...

 • Svenska exportchefer supernöjda2:42

  Svenska exportchefer supernöjda

  Business Sweden har presenterat ett Exportchefsindex där alla siffror pekar uppåt. Ellinor Beckett intervjuar Business Swedens chefekonom Lena Sellgren.

 • Så påverkas svenska företag av det franska valet6:18

  Så påverkas svenska företag av det franska valet

  På söndag är det dags för valomgång två i Frankrike och valrörelsen är inne på slutspurten. Opinionsundersökningar visar på en stadig ledning för vänster-liberalen Emmanuel Macron över höger-radikala Marine Le Pen. Frågan är hur valet kommer att påverka svenska företag.

 • ”Se Tyskland som en språngbräda ut i världen”4:31

  ”Se Tyskland som en språngbräda ut i världen”

  När USA är på väg mot presidentval och Storbritannien är på väg ut ur EU är det lätt att glömma att Tyskland är ett viktigare exportland än båda. ”Tyskland är enormt viktigt för Sverige. Jag tycker ibland att vi tappar lite fokus på Tyskland”, säger Business Swedens vd Ylva Berg.

 • Svenska företag positiva till Turkiet5:13

  Svenska företag positiva till Turkiet

  130 till 140 svenska företag finns etablerade i Turkiet. Och trots den oro som råder i landet ser de väldigt positivt på framtiden. Det visar en kommande rapport som Business Sweden arbetar på. Det berättar Erik Friberg, Handelssekreterare på Business Sweden i Turkiet.

 • Storföretagen ser mörka moln3:26

  Storföretagen ser mörka moln

  För det tredje kvartalet faller exportchefsindex, det visar Business Swedens rapport. Exportchefsindex, EMI föll till 53,9 det tredje kvartalet, från 58,8 det andra kvartalet.

 • Kinachefen: Tuffare tider för svenska bolag13:45

  Kinachefen: Tuffare tider för svenska bolag

  Det blåser protektionistiska vindar i Kina och många företag känner sig direkt ovälkomna. Svenska företag står sig tack vare sitt goda rykte förhållandevis bra men mycket tyder på svårare tider framöver. Tobias Glitterstam, Kinachef på Business Sweden, pekar på utmaningarna och förklarar hur bolagen ska bemöta dem.

 • Exportcheferna ännu muntrare4:10

  Exportcheferna ännu muntrare

  De svenska exportcheferna har blivit på bättre humör. Det visar Business Swedens senaste Exportchefsindex, som når den högsta nivån på två år. Framförallt är de cheferna i de stora företagen som är positiva. Men det som är nytt i denna undersökning är att även cheferna i de mindre bolagen har blivit mer positiva. Det säger Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden.