Mer om: Brexit

 • Så påverkar Brexit dig1:12

  Så påverkar Brexit dig

  Den 29 mars ska Storbritannien lämna EU, något som kan påverka dig på flera plan. Om du handlar från brittiska sajter på nätet kan moms och tullavgifter tillkomma, och även om du reser till landet och handlar där. Flera produkter kommer även att bli förbjudna att föra in i landet, och att flytta till Storbritannien kommer att bli krångligare.   

 • Storbritanniens trassliga äktenskap med EU13:45

  Storbritanniens trassliga äktenskap med EU

  Det är inte en helt okomplicerad historia Storbritannien har haft med Europeiska Unionen. När föregångaren till EU skapades på 50- talet så var Storbritannien inte med, trots att premiärminister Winston Churchill var den första som nämnde en sådan gemenskap.

 • Hög tid för företag att göra Brexitläxan1:55

  Hög tid för företag att göra Brexitläxan

  Den 29 mars 2019 kommer Storbritannien att lämna EU. Det här är något som kommer att påverka de cirka 7 000 svenska företag som handlar med landet antingen direkt eller via underleverantörer. Har du inte förberett ditt bolag inför Brexit är det hög tid att göra det nu. 

 • Liten risk för hård Brexit7:05

  Liten risk för hård Brexit

  Svenska Handelskammaren i London har sett en ökning av medlemsantalet sedan Brexitomröstningen 2016. Ordförande Jan Olsson kommenterar det politiska läget i Storbritannien med bara några månader kvar till 29 mars då utträdet ska ske. Att ett avtal är klart tills dess ser han som osannolikt, men ser inte heller en hård Brexit som huvudscenariot.