Mer om: Bostad

 • Småstäder är bäst18:58

  Småstäder är bäst Där hittar flest drömboendet

  Bostadspriserna avmattas mot slutet av året och syftet med bostadsköp är boendekvalitet snarare än spekulation. Detta går hand i hand med att småstadsbor tycker bättre om sin boendesituation än storstadsbor. Catharina Åbjörnsson Lindgren och Per-Arne Sandegren gästar veckans Kvadrat.

 • Finsk ekonomi sårbar i handelskriget5:40

  Finsk ekonomi sårbar i handelskriget

  För att fira Finlands nationaldag ligger fokus på den finska ekonomin. Tiina Helenius, chefsekonom på Handelsbanken i Finland, kommenterar allt från BNP och tillväxt till bostadspriser och det kommande årets utmaningar. 

 • Rymdimperiet slår tillbaka – i din bostad28:19

  Rymdimperiet slår tillbaka – i din bostad

  Hur kan digitala applikationer och rymdteknik påverka hur vi bor på jorden i dag? Det är ämnet för veckans avsnitt av bostadspodden Kvadrat. Gäster är Christoffer Börjesson, Chief Digital Officer på Fastighetsägarna och Cecilia Hertz, grundare av Umbilical Design.

 • Billigare bostäder med nya byggregler2:05

  Billigare bostäder med nya byggregler

  Regelverket för att bygga bostäder i Stockholm är alldeles för komplicerat. Det menar Kurt Eliasson, ordförande i Kommittén för modernare byggregler. Anna Broman, bostadspolitisk expert på Sveriges byggindustrier, säger att en lättning av reglerna skulle sänka priserna på nyproducerat i Stockholm.

 • Bostäder för unga – hur svårt kan det vara?31:10

  Bostäder för unga – hur svårt kan det vara?

  Ska det vara så svårt att lösa bostadskrisen för unga? Det är ämnet för veckans avsnitt av EFN:s bostadspodd Kvadrat. Gäster denna vecka är André Johansson, chef för press och public affairs på HSB, samt Anton Hjelm, vice ordförande för Stockholms universitets studentkår.

 • Inbromsning i investeringarna slår mot BNP5:59

  Inbromsning i investeringarna slår mot BNP

  BNP-tillväxten för Sverige väntas sjunka från årets 2,4 procent till 1 procent nästa år. Lena Hagman, ekonom på Teknikföretagen, menar att det främst beror på att investeringarna väntas bli mindre.

 • Miljardförluster på Stockholms bostadsmarknad3:55

  Miljardförluster på Stockholms bostadsmarknad

  En ny rapport från Stockholms Handelskammare visar att bostadskrisen i Stockholm kostar 36 miljarder om året i utebliven tillväxt. Politikerna är överens om att något måste göras, men ett sådant samarbete ser ut att vara lättare sagt än gjort.

 • Kina överväger skatt på tomma boenden5:05

  Kina överväger skatt på tomma boenden

  Över 50 miljoner bostäder i kinesisk stadsmiljö står tomma. Handelsbankens Jimmy Bjennmyr i Hongkong kommenterar hur det kommer sig och hur riskerna ser ut.