Mer om: Boris Johnson

 • Flykten från Boris1:11

  Flykten från Boris

  Boris Johnson väntas ta över som premiärminister inom kort. En av hans första arbetsuppgifter lär bli att tillsätta en lång rad nya ministrar.

 • Johnson får kalla handen från EU1:19

  Johnson får kalla handen från EU

  Boris Johnson är favoriten till att ta över som brittisk premiärminister. Som sådan vill han sätta hårt mot hårt när det gäller Brexitförhandlingarna med EU.

 • Mays knäckfrågor inför Brexit8:03

  Mays knäckfrågor inför Brexit

  Storbritanniens nya premiärminister Theresa May har inte legat på latsidan. Hon har redan presenterat flera viktiga ministrar och den stora skrällen blev att Boris Johnson blev utrikesminister. Finansminister blev Philip Hammond.

 • EU och UK: Ett trassligt äktenskap6:56

  EU och UK: Ett trassligt äktenskap

  Efter att de blivit stoppade av Frankrike ett par gånger kom Storbritannien med i dåvarande EG 1973. Och allt sedan dess har det varit ett trassligt äktenskap, ett som britterna nu ska rösta om ifall de vill vara kvar i.

 • Khan personifierar London7:03

  Khan personifierar London

  Labours Sadiq Khan har blivit vald till Londons nya borgmästare efter att han slagit Tories Zac Goldsmith i valet. Sadiq Khan efterträder nu Boris Johnson. Katrine Marçal kommenterar valet.

Senaste nytt från EFN:

 • Vi ses igen i augusti!1:26

  Vi ses igen i augusti!

  Vi på EFN vill tacka för en händelserik vår. Nu laddar vi batterierna och återkommer med nya tag i augusti!

 • Fed planerar för det värsta6:22

  Fed planerar för det värsta

  Den amerikanska centralbanken Federal Reserve inför ett tak på bankutdelningar och förbjuder återköp. Senaten i USA har röstat igenom ett lagförslag som stöder Hongkongs självständighet.