Mer om: Bolån

 • Tipsen som ger bäst ränta vid bostadsköpet1:35

  Tipsen som ger bäst ränta vid bostadsköpet

  Bostadsräntan är en av dina viktigaste utgifter. Och när räntorna stiger kommer den bli ännu viktigare. EFN bjuder på sex tips om hur du förhandlar dig till bättre ränta.

 • Erik Thedéen: Var aktiv som bankkund4:35

  Erik Thedéen: Var aktiv som bankkund

  Bruttomarginalen, bankernas faktiska utlåningsränta minus finansieringskostnaden, landade på 1,73 procent under det andra kvartalet. Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen kommenterar. 

 • Bästa strategin för bolånet8:29

  Bästa strategin för bolånet

  Vi har låga räntor i Sverige. Reporäntan har varit negativ i drygt två år nu och bolåneräntorna är fortfarande generellt låga. Så kommer det inte se ut för alltid, binda eller inte binda, det är frågan. Oavsett vad man väljer är det bra att ha en genomtänkt strategi för sina bolån.

 • Förbered dig för hårdare lånetider

  Förbered dig för hårdare lånetider

  EFN har tittat närmare på ett hushåll som har bolån på 2,3 miljoner kronor. Frågan är: vad blir konsekvensen om räntan höjs till en historiskt...

 • Så slår sänkt ränteavdrag mot bolånen

  Så slår sänkt ränteavdrag mot bolånen

  Sedan Finansinspektionen la amorteringskravet på is råder en osäkerhet på marknaden – och allt fler pratar nu om att sänka ränteavdraget på lån. Men vad...

 • Chefekonomen: ”Normalräntan är sänkt”

  Chefekonomen: ”Normalräntan är sänkt”

  Bolåneräntorna befinner sig på väldigt låga nivåer, tack vare centralbankernas lågräntepolitik. Även om räntorna kommer höjas igen lär det dröja innan de är tillbaka på de nivåer där de var för några år sedan. Det menar Handelsbankens chefekonom Jan Häggström.

 • Din Ekonomi: Bolån & löparturister

  Din Ekonomi: Bolån & löparturister

  Allt fler pratar om att sänka ränteavdraget. EFN har tittat närmare på hur detta skulle påverka hushållsbudgeten. Svaret är överraskande. Dessutom tar vi en närmare titt på en växande resetrend – löparresorna.

 • Nu ska räntan redovisas

  Nu ska räntan redovisas

  Finansinspektionen vill tvinga bankerna att redovisa de snitträntor deras kunder faktiskt får på sina bolån. Detta ska göra det enklare för kunderna att jämföra de olika bankernas erbjudanden.