Mer om: Blocket

 • Polisen varnar för exporttricket

  Polisen varnar för exporttricket

  Begagnathandeln på nätet lockar bedragare och det är inte bara köparna som riskerar att bli lurade på sina pengar. När du själv lägger ut en annons för att sälja något kan du råka ut för det som polisen kallar exporttricket.

 • Tema: Tjuvar & bedragare

  Tema: Tjuvar & bedragare

  Din Ekonomi med fokus på hur du kan skydda dig mot tjuvar och bedragare. Vi pratar larm och säkerhetsdörrar samt vad du ska tänka på när du handlar på Blocket. Dessutom pratar vi hemförsäkringar med Håkan Franzén, försäkringsexpert Trygg-Hansa.

 • Så hyr du ut din bostad

  Så hyr du ut din bostad

  Line Zandén, förbundsjurist på Fastighetsägarna, reder ut vad som gäller vid andrahandsuthyrning och vad som är viktigt att tänka på före man hyr ut sin bostad.

 • “Allt ska bort”

  “Allt ska bort” nu är det kundens marknad

  Sommaren känns som att den är över och med det kommer en rad prisvärda fyndmöjligheter, både i de fysiska butikerna och på begagnatmarknaden. För den som är smart nog att tänka långsiktigt är det kundens marknad.

 • Din Ekonomi: Sårade soffliggare & höstfynd

  Din Ekonomi: Sårade soffliggare & höstfynd

  Sommarens börsoro har skakat om premiepensionsspararna. Och mest har de så kallade soffliggarna drabbats. Hemförsäkringen är kanske den mest prisvärda försäkringen. Men det finns mycket att tänka på innan man väljer. Hösten är här. Då är det läge att göra fynd. Allt detta behandlas i dagens Din Ekonomi, där även Lena Fahlén svarar på hur man ska tänka när det gäller besparingarna när börsen åker berg- och dalbana.

 • Så minskar du kostnaderna inför skolstarten

  Så minskar du kostnaderna inför skolstarten

  Nu drar skolorna igång en ny termin. Och det innebär kostnader för barnfamiljerna. Kläder som slitits eller blivit urvuxna behöver bytas ut, förra årets ryggsäck kanske har gått sönder. Nästan hälften av Sveriges föräldrar svarar i en ny undersökning som Blocket gjort, att de tycker att det råder konsumtionshets inför skolstarten.

 • Din Ekonomi: Så tjänar du på bostaden

  Din Ekonomi: Så tjänar du på bostaden

  Så ska du tänka när du budar på ett hus eller en lägenhet? Så blir de nya ROT-avdraget. Och så pyntar du balkongen så att den höjer värdet på lägenheten. Din Ekonomi fokuserar i dag på din bostad. Dessutom tipsar förhandlingsstrategen Karin Klerfelt om hur du får ett bra pris när du säljer saker på Blocket.

 • Hetast på Blocket

  Hetast på Blocket

  Under förra året uppgick det sammanlagda värdet av allt som annonserades på köp- och säljsajten Blocket till 467 miljarder kronor. Bland de sökningar som ökade mest fanns bilmodellen Volvo V70 d2, Iphone 6 och ölpumpar.

 • Grupperna som utmanar Blocket

  Grupperna som utmanar Blocket

  Allt fler startar egna gratisgrupper för köp och försäljning på Facebook i dag. Fenomenet har blivit stort och sidor som Yardsale.se dammsuger Facebook på Köp och säljgrupper och sammanställer dem.