Mer om: Bernie Sanders

 • Ekdal & Marçal: Finns hopp i den galna utvecklingen28:38

  Ekdal & Marçal: Finns hopp i den galna utvecklingen

  Vi lever i en tid av “post truth politics” där rationella argument har tappat mark – istället spelar känslor och en upplevelse av gemenskap allt större roll. Politiska kandidater helt utan ekonomisk trovärdighet är plötsligt högst valbara. Katrine Marçal möter författaren Niklas Ekdal i ett samtal om orsakerna bakom utvecklingen och om varåt det politiska klimatet är på väg.

 • USA-expert: Clinton den stora vinnaren7:24

  USA-expert: Clinton den stora vinnaren

  Hillary Clinton tar hem demokraternas primärval i New York. På den republikanska sidan vinner Donald Trump. Paul Kellstedt, professor från Texas A&M University, expert på amerikansk politik, kommenterar nattens valutgång direkt från USA. Programledare: Petra Bergman och Jesper Norberg.

 • Kajsa Ekis Ekman: Därför förlorade Sanders5:25

  Kajsa Ekis Ekman: Därför förlorade Sanders

  Hillary Clinton vinner den för demokraterna viktiga delstaten New York. Därmed minskar Bernie Sanders chanser att bli president väsentligt. Författaren och debattören Kajsa Ekis Ekman kommenterar. Programledare: Jesper Norberg och Petra Bergman. 

 • Riskfyllt utfall – men här finns möjligheterna

  Riskfyllt utfall – men här finns möjligheterna

  EFN är på plats i USA och träffar Donald Marron, politiskt och ekonomiskt sakkunnig på Urban Institute. Vem som blir president efter valet senare i år kommer att få stora konsekvenser för den amerikanska ekonomin – Marren går igenom riskerna med de stora kandidaterna till presidentposten, men också möjligheterna som landet står inför.

Senaste nytt från EFN: