Mer om: Bedrägerier

 • Så minskar du risken för kortbedrägeri0:59

  Så minskar du risken för kortbedrägeri

  Kortbedrägerier blir allt vanligare och är nu det vanligaste brottet i Sverige. Tänk på hur du hanterar personliga uppgifter för att minska risken att drabbas.  

 • Tema: Tjuvar & bedragare

  Tema: Tjuvar & bedragare

  Din Ekonomi med fokus på hur du kan skydda dig mot tjuvar och bedragare. Vi pratar larm och säkerhetsdörrar samt vad du ska tänka på när du handlar på Blocket. Dessutom pratar vi hemförsäkringar med Håkan Franzén, försäkringsexpert Trygg-Hansa.

 • Din Ekonomi: Nätfusk & nätjobb

  Din Ekonomi: Nätfusk & nätjobb

  Din Ekonomi handlar mycket om vad som händer på nätet. Dels om att allt fler blir lurade där men även om hur du söker jobb via sociala medier. Dessutom svara Lena Fahlén på frågor om fonder. Avslutningsvis tar vi en närmare titt på vad du bör tänka på när du köper hund.

 • Nätfusket – osynliga mellanhänder lurar dig på pengar

  Nätfusket – osynliga mellanhänder lurar dig på pengar

  Allt fler blir lurade på nätet att betala dyra pengar för tjänster som egentligen är gratis. Det handlar om allt från bostadsvärdering till snabblån. EFN har träffat Maria Wiezell, konsumentvägledare på Sveriges Konsumenter, som berättar hur du kan skydda dig.

 • Högtid för skojare

  Högtid för skojare

  Nu kring jul är det högsäsong för bränder i hemmet. Och inte nog med det. En oönskad effekt av detta är att det dessutom är högsäsong för företag som knackar dörr och lurar på folk dyra abonnemang på brandvarnare.