Mer om: Båt

 • Båtpool – så mycket kostar det2:10

  Båtpool – så mycket kostar det

  Sommaren är nära och många längtar ut på sjön. Men att äga en båt kan bli både kostsamt samt medföra massor av extra jobb. Ett alternativ till att äga en båt är att gå med i en båtpool. Engångskostnaden för att gå med i en båtpool blir lägre än att köpa en egen båt, men det innebär inte att det är gratis. EFN har tittat på alternativen.

 • Båt hett igen - det här bör du tänka på4:43

  Båt hett igen - det här bör du tänka på

  Efter att intresset för att äga en båt dog ut efter finanskrisen har det sedan stadigt ökat igen. Alltfler slår till, antingen på en splitterny båt eller en bättre begagnad. Men det finns en hel del att tänka på innan du slår till. EFN har pratat med experterna.

 • Köpa båt i höst – då är det klippläge

  Köpa båt i höst – då är det klippläge

  Båtspekulanterna köper båt relativt sent i år, eftersom sommaren kom sent. Och just nu är det fyndläge på båtar – en köparens marknad – som bara blir fördelaktigare ju längre du har is i magen.

 • Båttjuvarna lurar i vassen

  Båttjuvarna lurar i vassen så skyddar du dig

  När båtsäsongen närmar sig sitt slut står tjuvarna beredda, hösten är båttjuvarnas högsäsong. Det vanligaste är att motorn blir stulen, förra året fick polisen in...

 • Experttips: Båtarna du kan göra klipp på

  Experttips: Båtarna du kan göra klipp på

  Efter några tröga år har vinden har vänt på båtmarknaden. Om du ute efter en begagnad båt finns det vissa båtar du ska leta noga efter och vissa du ska undvika. EFN har pratat med Johan Karlsson, vd på Eriksson Marine Scandinavia, som tipsar om hur du ska manövrera när du letar båt.

 • Experten varnar:

  Experten varnar: "Har inte sett en felfri båt på 40 år"

  Våren är här och säsongen och många seglingsfantaster är ute på begagnatmarknaden och letar efter båt. Men om du tror att du ska kunna en felfri båt så tror du fel. Eje Wåhlstedt har jobbat som båtinspektör i 40 år, och har ännu inte hittat en felfri segelbåt.

 • Båtspecial: Här hittar du de dolda felen

  Båtspecial: Här hittar du de dolda felen

  Våren är här och säsongen för att köpa båt är i full gång, och allra mest populärt är det att köpa motorbåt. EFN har träffat båtinspektör Eje Wåhlstedt, som tipsar om vilka dolda fel som är de vanliga, hur mycket de kostar att laga och hur du hittar dem.