Mer om: Attefallshus

 • Attefall: Politiker bakom bostadskrisen26:00

  Attefall: Politiker bakom bostadskrisen

  Hur ska vi se till att det finns bostäder till alla? Det är frågan som ställs i EFN Kvadrat. För att besvara detta finns före detta bostadsministern Stefan Attefall och Mikael Söderlundh från Pangea på plats.

 • Attefallshus krångligare än du tror – undvik fällorna

  Attefallshus krångligare än du tror – undvik fällorna

  Intresset för att bygga Attefallshus är stort. Men många som tänkt bygga Attefallshus ändrar sig när de hör hur krångligt det kan vara. Inom kort kommer en proposition som föreslår att det från och med den 1 januari 2016 ska bli krav på att handläggningstiden för Attefallshus ska få vara max 3 veckor.

 • Din Ekonomi: Attefallshus och dyra försäkringar

  Din Ekonomi: Attefallshus och dyra försäkringar

  Din ekonomi handlar denna gång om de allt mer populära Attefallshusen. Dessutom tittar vi närmare på hemelektronikbranschen, där du ska se upp så att du inte blir dubbelförsäkrad.

 • Så tjänar du pengar på ditt Attefallshus

  Så tjänar du pengar på ditt Attefallshus

  Intresset för att bygga de nya Attefallshusen har tagit ordentlig fart under våren. Och kostnaderna för ett hus varierar mycket beroende på hur mycket jobb...

 • Din Ekonomi: Shoppa och pruta

  Din Ekonomi: Shoppa och pruta

  Din ekonomi fokuserar denna gång på shopping. Nya momsregler kan göra det dyrare att e-handla inom Europa. När du handlar är det ibland bra att kunna pruta – vi lär ut knepen.

 • Stort intresse för Attefallshus

  Stort intresse för Attefallshus

  I somras infördes reglerna som skulle göra det enklare att bygga ett större hus på sin egen tomt, så kallade Attefallshus. Hittills har runt 4 000 personer anmält att de tänker bygga.

 • Attefallshus kräver godkännande

  Attefallshus kräver godkännande

  Intresset för att bygga det nya Attefallshuset är stort bland husägarna. Men över hälften av konsumenterna vet inte om att de måste anmäla bygget och få godkänt av kommunen innan de sätter igång.

 • Attefallshus - krångligare än väntat

  Attefallshus - krångligare än väntat

  Den 2 juli börjar reglerna om det nya Attefallshuset och även möjligheten att bygga ut sitt hus med 15 kvadratmeter utan bygglov att gälla. Men konflikter om hur reglerna ska tolkas har redan uppstått. Men alla villaägare som är på väg att sätta spaden i jorden kan behöva lugna sig. För det ser ut som att de nya reglerna blir krångligare än vad som tidigare sagts.

 • Trångt i Attefallshuset

  Trångt i Attefallshuset

  När ett exemplar av det så kallade Attefallshuset visades upp i dag i Stockholm var det stundtals så trångt att det var svårt att komma in i huset.