Mer om: Anders Ekernäs

 • 11:39

  "Eurosamarbetet kommer att spricka"

  Amerikanska marknaden, valutafall på flera tillväxtmarknader och situationen i eurozonen. Anders Ekernäs på Hillswick Asset Management kommenterar läget just nu.

 • Valresultatet som vore bäst för framtiden15:47

  Valresultatet som vore bäst för framtiden

  8 november är det val till presidentposten samt till representanthuset och senaten i USA. Vilket resultat skulle egentligen vara bäst för marknaden och för USA? Anders Ekernäs, grundare och chef för Hillswick Asset Management, har en bestämd åsikt i frågan.

 • Stjärnförvaltaren: ”Sjuk fokus på centralbanker”

  Stjärnförvaltaren: ”Sjuk fokus på centralbanker”

  Centralbankerna har överskattad sin förmåga och sitt inflytande. Dessutom har de förlett marknaderna. Men nu är illusionen på väg att spricka. Det menar Anders Ekernäs, grundare och chef för Hillswick Asset Management i New York.

 • Stjärnförvaltarens mörka framtidsutsikter

  Stjärnförvaltarens mörka framtidsutsikter

  Det ser mörkt ut i USA. Det ser mörkt ut i Europa. Det ser mörkt ut i Kina. Det ser mörkt ut på tillväxtmarknaderna. Det är de dystra framtidsutsikter som Anders Ekernäs, grundare och chef för Hillswick Asset Management i USA, ser framför sig.

 • Stjärnförvaltaren: ”Kejsaren är naken”

  Stjärnförvaltaren: ”Kejsaren är naken”

  Anders Ekernäs har arbetat som ränteförvaltare i USA i 27 år. Hans syn på världsekonomin är allt annat än ljus. ”Förr eller senare kommer man märka att kejsare är naken”, säger han.

 • "Euron faller samman"

  Att den amerikanska ekonomin går åt rätt håll är de flesta amerikanska bedömare överens om. Men hur ser egentligen USA på utvecklingen i Europa?

 • När slutar tjurrusningen?

  När slutar tjurrusningen?

  De amerikanska börserna har stigit rejält de senaste två åren. Men frågan är hur länge det kan hålla i sig? När tar tjurmarknaden slut?

Senaste nytt från EFN:

 • Högre pension med rätt avdrag1:11

  Högre pension med rätt avdrag

  Rätten att dra av på skatten för ditt pensionssparande försvann 2016, men du som saknar tjänstepension i din anställning eller driver enskild firma är undantagen. Du kan då spara i IPS eller privat pensionsförsäkring och får dra av upp till 35 procent av lönen. 

 • Fortsatt lönepress i USA2:39

  Fortsatt lönepress i USA

  Skärtorsdagens och veckans sista makroanalys med Lars Henriksson, valutastrateg på Handelsbanken, och EFN:s Ara Mustafa.

 • Lunchlåda vs. Finlunch1:23

  Lunchlåda vs. Finlunch

  En utelunch kostar i genomsnitt 95 kronor i Sverige. Hur många lunchlådor får du för det? EFN:s Ara Mustafa går till köket och provlagar.