Mer om: Anders Borg

 • ”Stort teknologiskt skifte i banksektorn”3:52

  ”Stort teknologiskt skifte i banksektorn”

  Fintechbolagen blir allt fler och löser problem vi inte visste vi hade. Kostnaderna sjunker och det bäddar för hög lönsamhet i sektorn. Det menar före detta finansministern Anders Borg (M).

 • Anders Borg avslöjar varför han har bytt fot

  Anders Borg avslöjar varför han har bytt fot

  Dagens tema i Nyhetsrummet är bland annat spänningarna mellan EU-länderna, med pågående flykting- och eurokris. Gäst i programmet är före detta finansminister Anders Borg. Som också avslöjar varför han har ändrat åsikt i flera frågor, som till exempel arbetsrätten och höghastighetstågen.

 • ”Grekland är en plutokrati”

  ”Grekland är en plutokrati”

  Anders Borg menar att det bör lättas på skuldbördan för Grekland, även om landet inte har förtjänat det. Men han är rädd för att konfrontativ politik från den nya grekiska regeringen kommer att försvåra processen.

 • Borg sågas av KI

  Borg sågas av KI

  Finansminister Anders Borg har klargjort att regeringen har ett reformutrymme på 25 miljarder nästa år. Men det resonemanget döms ut av statliga Konjunkturinstitutet som räknar med att det i själva verket är ett underskott på fem miljarder 2014.

 • Borg uppmanar till stödröster

  Borg uppmanar till stödröster

  I en intervju med Lennart Ekdal erkänner finansminister Anders Borg att han känner sig otillräcklig i sitt jobb varje dag. Han uppmanar även väljarna att rösta på de små borgerliga partierna.

 • Dags för Borg att se över målen

  Dags för Borg att se över målen

  Veckomagasinet ägnas denna gång helt åt regeringens ekonomiska politik. Ska vi gasa eller bromsa? Programmet leds av Lennart Ekdal och gästas av tre tunga ekonomer.

 • Kronan oroar Borg

  Kronan oroar Borg

  Svenskarna skuldsätter sig alltmer.
  Börsnoteringar lyser med sin frånvaro.
  SAS har kommit med sin månadsstatistik.