Mer om: Albin Rännar

 • Manövrera rätt bland fonderna

  Manövrera rätt bland fonderna

  Det finns aktivt förvaltade fonder och passiva indexfonder. Vilken man ska välja är inte helt enkelt. Svaret är att det beror på vilken typ av fondspararare du är.

 • Risk för personberoende myndighetsutövning

  Risk för personberoende myndighetsutövning

  Aktiemarknadsnämnden är utsedd av Finansinspektionen att sköta en del av myndighetsutövningen när det gäller uppköp och övertagande av företag. På nämndens kansli arbetar endast två...

 • ”Småägare snuvas på stora värden”

  ”Småägare snuvas på stora värden”

  I Sverige sköter näringslivet själva en stor del av regleringen när det gäller uppköp och övertagande av företag - via Aktiemarknadsnämnden. Aktiespararna menar att modellen inte fungerar.

 • Budet på Alliance Oil sågas

  Budet på Alliance Oil sågas

  Storägaren Alliance Group har lagt ett uppköpsbud på återstående aktier i Alliance Oil. Budet ligger fyra procent över senaste stängningskurs, vilket Aktiespararna ser som snålt.

Senaste nytt från EFN:

 • Högre pension med rätt avdrag1:11

  Högre pension med rätt avdrag

  Rätten att dra av på skatten för ditt pensionssparande försvann 2016, men du som saknar tjänstepension i din anställning eller driver enskild firma är undantagen. Du kan då spara i IPS eller privat pensionsförsäkring och får dra av upp till 35 procent av lönen. 

 • Fortsatt lönepress i USA2:39

  Fortsatt lönepress i USA

  Skärtorsdagens och veckans sista makroanalys med Lars Henriksson, valutastrateg på Handelsbanken, och EFN:s Ara Mustafa.

 • Lunchlåda vs. Finlunch1:23

  Lunchlåda vs. Finlunch

  En utelunch kostar i genomsnitt 95 kronor i Sverige. Hur många lunchlådor får du för det? EFN:s Ara Mustafa går till köket och provlagar.