Mer om: Aktiespararna

 • Wallenbergs skraja för Gardell

  Wallenbergs skraja för Gardell men gillar honom i smyg

  Dagens tema i Nyhetsrummet är Investor. Investor har i år legat i medieskuggan bakom Industrivärden-sfären, där förändringens vindar blåst. Men mycket talar för att det kan hända en hel del saker i det klassiska investmentbolaget framöver. Dagens gäster: Jon Åsberg, chefredaktör Affärsvärlden, och Agnetha Jönsson, chefredaktör Aktiespararen.

 • Din Ekonomi: Rasande börser & rusande bopriser

  Din Ekonomi: Rasande börser & rusande bopriser

  Dagens förlängda Din Ekonomi handlar främst om den skakiga börsen. Chefekonom Jan Häggström förklarar läget. Du får dessutom reda på hur pensionerna drabbas av börskaoset. Förutom de rasande börserna tar programmet upp de rusande bopriserna. Frågan är vad som händer med priserna framöver och hur man ska tänka som bostadsköpare i höst. Bodil Hallin, familjeekonom Ikano Bank, berättar hur de som vill köpa sin första bostad ska komma igång.

 • Risk för personberoende myndighetsutövning

  Risk för personberoende myndighetsutövning

  Aktiemarknadsnämnden är utsedd av Finansinspektionen att sköta en del av myndighetsutövningen när det gäller uppköp och övertagande av företag. På nämndens kansli arbetar endast två...

 • ”Småägare snuvas på stora värden”

  ”Småägare snuvas på stora värden”

  I Sverige sköter näringslivet själva en stor del av regleringen när det gäller uppköp och övertagande av företag - via Aktiemarknadsnämnden. Aktiespararna menar att modellen inte fungerar.

 • Budet på Alliance Oil sågas

  Budet på Alliance Oil sågas

  Storägaren Alliance Group har lagt ett uppköpsbud på återstående aktier i Alliance Oil. Budet ligger fyra procent över senaste stängningskurs, vilket Aktiespararna ser som snålt.

Senaste nytt från EFN:

 • Mindre koldioxid från industrin1:17

  Mindre koldioxid från industrin

  Högt tryck på permitteringar. Corona hindrar förnybar energi. Storbolag saknar bra klimatmål. Max investerar miljoner i matstiftelse.

 • Två stresstestade aktiecase18:38

  Två stresstestade aktiecase

  Vilka sektorer och bolag är intressanta att hålla ögonen på i coronakrisen och varför klarar sig en del bättre? Detta och mer svarar John Hernander, investeringschef på Nordea, på i EFN Marknad.

 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.