Mer om: Aktier

 • Anna Svahns alternativ till aktier1:54

  Anna Svahns alternativ till aktier

  Har du bara aktier i portföljen? Anna Svahn, från Feminvest, ger sina bästa kompletteringstips till din portfölj för att minska aktierisken.

 • Tema: Aktier

  Tema: Aktier

  Idag fokuserar Din Ekonomi på aktier och aktiesparande. Vi tar en titt på hur en aktiesparklubb funkar, hur ett aktienätverk för kvinnor ser ut och kikar lite närmre på vad det egentligen är som avgör priset på en aktie. Programmet gästas av Jesper Norberg, börsexpert här på EFN, som bland annat svarar på vad som viktigast att ha koll på innan man börjar investera i aktier.

 • Din Ekonomi: Aktier & fonder men inga kräftor

  Din Ekonomi: Aktier & fonder men inga kräftor

  Höstens första Din Ekonomi handlar mycket om aktier och fonder, men tipsar också om hur du kan göra barnens skolstart billigare. Vi förklarar vad blankning innebär och hur Kinas ekonomi påverkar dina råvarufonder. Dessutom har sommarens dåliga väder bidragit till en kräftbrist i Sverige, vilket har pressat upp kilopriset.

 • En udda börsfågel - investmentbolagens historia

  En udda börsfågel - investmentbolagens historia

  De svenska investmentbolagen är en främmande fågel på finanshimlen. Mats Larsson, professor i ekonomisk historia, förklarar hur och varför de uppstod. Du får även veta vilka de stora investmestmentbolagen är och vilka deras stora innehav är.

 • Analysera aktier som proffsen - enklare än du tror

  Analysera aktier som proffsen - enklare än du tror

  Det behöver inte vara speciellt svårt att jobba smartare med sina aktier och därmed tjäna mer pengar. Det menar Mattias Eriksson, chefsaktiestrateg på Nordea som nu är bokaktuell med "Köp billigt, sälj dyrt - Hur du blir miljonär på aktier".

 • Förvaringen påverkar skatten

  Förvaringen påverkar skatten

  Hur du valt att förvara dina aktier påverkar både hur stor skatten blir och vad som krävs av dig inför deklarationen. Investeringssparkontot är mycket förmånligt just nu, men det är inte självklart att det är det bästa alternativet framåt.