Mer om: Aktiefonder

 • Spaningar för fondåret 20204:37

  Spaningar för fondåret 2020

  Gustav Sjöholm, sparekonom på Fondbolagens förening, berättar om svenskarnas kärlek till fonder och vad det beror på.

 • Lär dig hitta rätt i fonddjungeln2:04

  Lär dig hitta rätt i fonddjungeln

  Vad är egentligen en fond? Vilka olika typer finns det och vad är det för skillnad mellan dem? Ara Mustafa guidar dig genom fonddjungeln.

 • Fritt fram för småbolagsfonder1:17

  Fritt fram för småbolagsfonder

  Finansinspektionen har ändrat sin tolkning av reglerna för småbolagsfonder. Svenska aktiefonder får inte placera mer än 10 % i onoterade värdepapper – men nu tolkas...

 • Så påverkade den stärkta kronan fonderna7:25

  Så påverkade den stärkta kronan fonderna

  Aktiefonder var det som lockade spararna mest under januari och året inleddes med stora insättningar i fonder. Totalt uppgick nysparandet i fonder till 7 miljarder kronor. Tina Halldén intervjuar Kaj Kärki, placeringsexpert.

 • Fondsparare blickar österut8:30

  Fondsparare blickar österut

  Svenska fondsparare fortsatte att satsa hårt på aktiefonder under september, på bekostnad av räntefonder och hedgefonder. Det visar statistik från Fondbolagens förening. Mest lockade Sverigefonder, men även Rysslandsfonder tilldrog sig ett stort intresse.

 • Aktiefonden ratas trots historiska vinster

  Aktiefonden ratas trots historiska vinster

  Den oroliga börsen ser ut att påverka även aktiefonderna som minskade i popularitet förra året. Men fondbolagens förening manar till lugn och varnar för att sälja i panik.

 • Orolig över fonderna i sommar? - fondexperten förklarar

  Orolig över fonderna i sommar? - fondexperten förklarar

  Åtta av tio svenskar sparar i fonder och räknar man med PPM så äger i stort sett alla svenskar fonder. Ska vi vara oroliga för våra fonder under sommaren? Hur minskar man i så fall riskerna? Handelsbankens fondexpert Kaj Kärki är i studion för att ge klarhet i frågan.

 • Manövrera rätt bland fonderna

  Manövrera rätt bland fonderna

  Det finns aktivt förvaltade fonder och passiva indexfonder. Vilken man ska välja är inte helt enkelt. Svaret är att det beror på vilken typ av fondspararare du är.

 • "Fondsparandet är ett lotteri"

  Debatten om det är bäst att investera i aktivt förvaltade aktiefonder eller indexfonder har blossat upp tack vare en ny studie från Stockholms universitet.

 • Aktieintresset på topp

  Aktieintresset på topp

  Stockholmsbörsen är nära att slå kursrekord och aktieintresset bland småspararna ökar. Men samtidigt sviktar intresset för aktiefonder.