Mer om: AI

 • Männens jobb hotas mest av AI19:43

  Männens jobb hotas mest av AI

  För några år sen var Carl Benedikt Frey, forskare vid Oxford med och skrev den studie som slog ned som en bomb och som visade att 47 procent av jobben på den amerikanska arbetsmarknaden hotades av den artificiella intelligensen, att robotar skulle ta över jobben.

 • AI är framtiden enligt Wallenberg2:11

  AI är framtiden enligt Wallenberg

  Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Sveriges största privata finansiär av forskning, satsar totalt 2,6 miljarder kronor på artificiell intelligens och autonoma system.

 • AI avgörande för Sveriges framtid2:31

  AI avgörande för Sveriges framtid

  Digitaliseringsminister Anders Ygeman menar att AI-kompetens är avgörande för att Sverige ska kunna hävda sig i den internationella konkurrensen. Det sa han när han var med och invigde ett nytt AI-center i Göteborg.

 • Recorded Future: Så kan vi se in i framtiden8:35

  Recorded Future: Så kan vi se in i framtiden

  Cybersäkerhetsbolaget Recorded Future har tunga investerare som Google och amerikanska underrättelsetjänsten i ryggen. Företagets medgrundare Staffan Truvé berättar om hur de dammsuger nätet på information och analyserar materialet med AI-teknik.

 • Sverige bland de sämsta på AI2:00

  Sverige bland de sämsta på AI

  Ishtar Touailat, innovationschef på Tieto, menar att Sverige ligger efter i utvecklingen av artificiell intelligens och att många inte har möjlighet att ta del av de framsteg som görs.

 • Snart är allting uppkopplat3:00

  Snart är allting uppkopplat

  Artificiell intelligens är redan här, och 5G står runt hörnet. En techrevolution som kommer forma vår framtid.