Mer om: Ryssland

 • Ryssland rustar för finanskris9:09

  Ryssland rustar för finanskris

  Den ryska centralbanken införde strängare regler under 2013 för att råda bot på de misskötta bankerna. Sedan dess har antalet långivare sjunkit och åtgärderna närmar sig de större aktörerna.

 • Håller Rysslands oljelöfte?1:33

  Håller Rysslands oljelöfte?

  Inför Opec-mötet nu i veckan, har Ryssland och Saudiarabien kommit överens om att förlänga det befintliga produktionstaket med ytterligare nio månader. Men denna gång står betydligt mer på spel för Ryssland.

 • Attraktiv värdering i Ryssland18:13

  Attraktiv värdering i Ryssland men långt ifrån riskfritt

  Donald Trump har fått många att öppna ögonen för Ryssland. Men hur är egentligen investeringsklimatet i landet? Är det läge att köpa ryska aktier eller bolag med koppling till landet? Christopher Sundman, förvaltare på Handelsbanken, och Jacob Grapengiesser, chef för East Capitals Moskvakontor, gästar Börslunchstudion för att prata Ryssland och Östeuropa.

 • Glencore kommer igen – och ger Putin en hjälpande hand1:29

  Glencore kommer igen – och ger Putin en hjälpande hand

  För bara ett år sedan var råvarugiganten Glencore i djup kris, konkursen var nära och tre fjärdedelar av börsvärdet var utraderat. Men nu är tiderna annorlunda och aktien är årets vinnare på Londonbörsen med en uppgång på 450 procent.

 • Fondsparare blickar österut8:30

  Fondsparare blickar österut

  Svenska fondsparare fortsatte att satsa hårt på aktiefonder under september, på bekostnad av räntefonder och hedgefonder. Det visar statistik från Fondbolagens förening. Mest lockade Sverigefonder, men även Rysslandsfonder tilldrog sig ett stort intresse.

 • Råvaruchefen:

  Råvaruchefen: "Oljeavtalet blev en besvikelse"

  Oljeministrar från Saudiarabien, Ryssland, Qatar och Venezuela har kommit överens om att frysa oljeproduktionen på nivån från i början av januari. Syftet är att stabilisera...

 • Börslunch Special blickar österut

  Börslunch Special blickar österut

  Börslunch Special riktar blickarna österut. Hur illa ställt är det i Ryssland och Turkiet? Och vad händer på marknaderna Polen och Centraleuropa? Programmet gästas av Marcus Svedberg, chefsekonom på East Capital och Mats Wandrell, förvaltare på Alfred Berg.

 • Det nya normala är här

  Det nya normala är här men marknaden förstår det inte

  Handelsbanken hävdar i sin nya konjunkturprognos att ”det nya normala” är här. Det nya är att vi inte längre kan räkna med så hög tillväxt och så höga räntor som vi gjorde fram till för några år sedan.

 • Reinfeldt: jag var naiv gällande Putin

  Reinfeldt: jag var naiv gällande Putin

  EFN:s Katrine Marçal möter den förre detta statsministern Fredrik Reinfeldt i denna upplaga av Veckomagasinet som den här gången sänds från Marstrand.