Därför stiger elpriset

Elnätspriserna skjuter i höjden och energiskatten höjs. Och snart kommer vintern. Vart är elpriserna på väg? Kaj Forsberg, analytiker på Energimarknadsinspektionen, intervjuas av Stina Ollila.

  • Så undviker du att bli lurad1:23

    Så undviker du att bli lurad

    Investeringsbedrägerier blir alltmer raffinerade. Finansinspektionen har en rad tips för hur du ska undvika att bli lurad.

  • Så blir din pension nästa år1:35

    Så blir din pension nästa år

    Efter årsskiftet blir det stora förändringar i pensionen. Förutom att inkomst- och garantipensionen höjs så ökar också maxbeloppet för bostadstillägg. Men det är bara en...

  • Så fungerar amorteringskrav0:49

    Så fungerar amorteringskrav

    Att amortera innebär att du betalar av en kapitalskuld, som exempelvis ett bolån. Men hur påverkas du av amorteringskraven egentligen? EFN förklarar.

  • Inflationen äter upp ditt sparande1:48

    Inflationen äter upp ditt sparande

    Du kanske har hört att inflationen är död? Men faktum är att den finns där och att den kan påverka ditt sparande negativt. EFN:s Albin...

  • Så ska premiepensionen stöpas om1:09

    Så ska premiepensionen stöpas om

    En statlig utredning föreslår att premiepensionens öppna fondtorg ska ersättas av ett upphandlat fondtorg. Om förslaget blir verklighet spås antalet valbara fonder inom premiepensionen sjunka ytterligare.

  • Riksbyggens känga mot politikerna16:57

    Riksbyggens känga mot politikerna

    Bostadspodden Kvadrat är tillbaka med Mårten Lilja från Riksbyggen och Johan Engström från Fastighetsbyrån. Bergman och Båge leder diskussionen om den ohållbara bosituationen för unga och Fastighetsbyråns senaste mäklarpanel.

  • #Uppesittarkväll Göteborg2:03:54

    #Uppesittarkväll Göteborg

    EFN Uppesittarkväll sänder live från studion i Göteborg. En helkväll dagen innan löneutbetalning där allt handlar om sparande och investeringar.