Ryssland fondvinnare 2016

Fondsparandet slog rekord under 2016. Svenskarnas totala fondförmögenhet steg till 3 568 miljarder kronor. Trots börsoro inför Brexit-omröstningen och USA-valet så gick den största delen av nysparandet till aktiefonder, enligt statistik från Fondbolagens förening.

Allra bäst gick det för aktiefonder som steg med i snitt 13 procent. Det som gick allra bäst var Rysslandsfonder som gav en avkastning på 67 procent.

Tina Halldén pratar med Kaj Kärki, placeringsexpert på Handelsbanken, om fondåret 2016 samt om vad vi kan förvänta oss av fondåret 2017.

 • Aktierna du ska äga i tuffare tider1:23

  Aktierna du ska äga i tuffare tider

  När konjunkturen går ned följer börsen i regel efter. Då kan defensiva aktier vara ett bra alternativ. Det är bolag som sysslar med nödvändig verksamhet...

 • Hemnet bemöter kritiken från utmanaren17:59

  Hemnet bemöter kritiken från utmanaren

  Hemnet bemöter kritiken de fått och Well Fastigheter berättar om BRF 2.0, konceptet som ska gynna förstagångsköpare genom att bostadsrättsföreningen tar på sig en större del av lånen.

 • Så investerar du i bitcoin1:43

  Så investerar du i bitcoin

  Det finns två sätt att investera i bitcoin: Antingen skaffar du en digital plånbok och köper riktiga bitcoin, eller så investerar du i värdepapper som...

 • Allt du behöver veta om Hemnets utmanare19:25

  Allt du behöver veta om Hemnets utmanare

  I säsongspremiären av Kvadrat får du veta mer om Boneo, sajten som vill utmana Blocket. Dessutom går vi igenom den senaste försäljningsstatistiken och faktorerna som kan påverka höstens bopriser.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier