Baylan: ”Elbolagen skörtar upp kunderna”

Ny lag ska stoppa onödigt dyr el

Drygt 600 000 svenska hushåll har så kallade ”anvisade elavtal” vilket gör att elräkningen är 30 procent dyrare, helt i onödan.

Regeringen lägger på tisdag fram ett lagförslag som ska tvinga elbolagen att informera bättre.

”Alldeles för få elbolag har gjort något åt problemet så nu lagstiftar vi”, säger Ibrahim Baylan som flaggar för hårdare tag – prisreglering – om elbolagen inte skärper sig.

 

Läs mer: Elavtalens sämsta deal

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

 • Här finns jobben om fem år1:05

  Här finns jobben om fem år

  I den senaste arbetsmarknadsprognosen spår Arbetsförmedlingen en avmattning i jobbtillväxten. På fem års sikt blir det svårast att få jobb inom bland annat medieyrken och...

 • Så funkar pensionen för sommarjobbare1:11

  Så funkar pensionen för sommarjobbare

  För de flesta sommarjobbarna ligger pensionen långt fram i tiden, men varje skattad krona bidrar. Den som tjänar över 19 670 kronor per år har rätt till totalt 17,21 procent av lönen avsatt till pensionen. 

 • Röken skingras på svenska uteserveringar1:11

  Röken skingras på svenska uteserveringar

  1 juli träder en ny lag i kraft som bland annat innebär förbud mot rökning på uteserveringar, busshållplatser och allmänna lekplatser. Lagen ska begränsa hälsorisker och besvär relaterade till tobaksanvändning. Förutom hälsan finns det stora ekonomiska fördelar med att fimpa, både för samhället och privatekonomin.