Lunchlåda vs. Finlunch

Det är en arbetsdag, men också...dags för lunch.

Men det finns ett problem: Lunch är dyrt!

Caesarsallad med kyckling: 135.

Dagens hamburgare: 109. Wokade grönsaker med kyckling: 95.

Priser i Stockholms innerstad, men...

Snittlunchen i Sverige kostar ändå 95 kronor.

En dag fick jag nog. I stället för att gå på restaurang-

-handlade jag och lagade min egen lunchlåda.

I stället för att köpa det här på en lunchrestaurang-

-får du allt det här hemlagade för lägre pris.

Hur kan det skilja så sjukt mycket?

Du måste laga det själv, men får jag välja gör jag det-

-och sparar resten. Riktigt gott.

Bonus! Kanske är det inte jättesnyggt-

-men verkligen jättegott. Vill du laga det här-

-kostar det bara 10,25 kronor per portion.

Här är receptet. Vi ses nästa vecka.

En utelunch kostar i genomsnitt 95 kronor i Sverige. Hur många lunchlådor får du för det? EFN:s Ara Mustafa går till köket och provlagar.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier