Köpa hus utomlands – expertmäklarnas bästa råd

Att köpa hus eller lägenhet utomlands är inte längre bara för de rika. Allt fler vanliga barnfamiljer, cykelfantaster  och förstagångsköpare köper semesterbostad i varmare länder. Och det kostar mindre än många kanske tror. En och en halv miljon kronor är snittpriset för svenskar som köper bostad i Spanien. Dessutom kan huset eller lägenheten faktiskt bli en bra investering.

Du som funderar på att köpa hus eller lägenhet utomlands – missa inte detta avsnitt av bostadspodden Kvadrat. Det här är en del av det vi tar upp:

• Vilket land passar bäst – vågar man satsa på lågprisalternativen?

• Hur hittar man i djungeln av bostadsannonser?

• Hur budar man? Eller är det pruta som gäller?

• Hur finansierar man – ska man låna i Sverige eller i det andra landet?

• Kan man skjuta upp reavinstskatten?

• Och när man köpt – kan man ta med sig rut och rot?

• Får man hyra ut när man inte är där själv?

Dessutom får vi klarhet i var utlandssvenskarna bor i dag, hur många som flyttar utomlands varje år, var man ska köpa nu om man råkar vara en framgångsrik svensk entreprenör och vill umgås med andra jetset-svenskar, samt vilka orter och länder som man ska undvika på grund av politisk instabilitet eller av annan anledning.

Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån, och Fredrik Kullman, VD på fastighetsmäklaren Bjurfors i Stockholm, båda med stor mäklarerfarenhet utomlands, resonerar och delar med sig av sina expertråd.

Programledare: Petra Bergman och Joakim Båge.

 • Därför pressas elpriserna2:25

  Därför pressas elpriserna

  Efter en vinter med mycket snö i fjällen väntas en kraftig vårflod. Det fyller lagren och kan pressa elpriserna till rekordlåga nivåer. I sommar kan...

 • Bolagsspecial i #Uppesittarkväll2:05:57

  Bolagsspecial i #Uppesittarkväll

  #Uppesittarkväll är tillbaka med en bolagsspecial. På plats i studion finns Tobiis vd Henrik Eskilsson, Cibus vd Sverker Källgården och finanschefen Jörgen Gullbrandsson från Storytel.

 • Sparekonomens hemestertips2:33

  Sparekonomens hemestertips

  Semestern i år lär bli annorlunda för de flesta. Christina Sahlberg, sparekonom på Compricer, tipsar om hur du ändå kan få en bra sommar.

 • Spara effektivt med cykeln1:31

  Spara effektivt med cykeln

  I pandemitider undviker allt fler kollektivtrafiken. Det gör att biltrafiken ökar men allt fler väljer också cykeln i större utsträckning. Det är en vinst, både för ekonomin och miljön. 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier