Efter stängning: startups

Ara och Albin är på utflykt i Göteborg för att bevaka denna veckas fredagsräka på plats. De pratar med Linda Hallberg, utbildningsansvarig på Göteborgs fiskauktion, som berättar om hur auktionen går till och hur priset på fredagsräkan sätts.

I studion får de besök av Joel Rozada och Nanna Stranne som pratar startup-scenen i Västsverige. Rozada är grundare av Techno Creatives, som bland annat jobbar med startups i Kina, och Stranne var med och grundade sparverktyget Sigmastocks. Intervjun avslutas med en omgång av Framtid eller fossil.

Trillingnöten: 

• Framtidens flyg är fönsterlösa

• Van Gogh säljs dyrt

• Elgiganten ska sälja solceller över disk

Vi får såklart också reda på vad fredagsräkan landade på till slut.

 • Hemnet bemöter kritiken från utmanaren17:59

  Hemnet bemöter kritiken från utmanaren

  Hemnet bemöter kritiken de fått och Well Fastigheter berättar om BRF 2.0, konceptet som ska gynna förstagångsköpare genom att bostadsrättsföreningen tar på sig en större del av lånen.

 • Så investerar du i bitcoin1:43

  Så investerar du i bitcoin

  Det finns två sätt att investera i bitcoin: Antingen skaffar du en digital plånbok och köper riktiga bitcoin, eller så investerar du i värdepapper som...

 • Allt du behöver veta om Hemnets utmanare19:25

  Allt du behöver veta om Hemnets utmanare

  I säsongspremiären av Kvadrat får du veta mer om Boneo, sajten som vill utmana Blocket. Dessutom går vi igenom den senaste försäljningsstatistiken och faktorerna som kan påverka höstens bopriser.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

 • Så gör du om ditt resebolag går i konkurs1:39

  Så gör du om ditt resebolag går i konkurs

  Många resor påverkas efter konkursen av brittiska resebolaget Thomas Cook. I Sverige finns regler för hur resenärer ska ersättas om så kallade paketresor avbryts eller ställs in. 

 • Så skapar du en budget som fungerar2:47

  Så skapar du en budget som fungerar

  En budget kan kännas komplicerad och det avskräcker många från att ens försöka. Men det behöver det inte vara! Albin Kjellberg tar dig igenom grunderna...