Mer om: Politik

 • Marknaden håller andan inför toppmötet0:35

  Marknaden håller andan inför toppmötet

  I dag möter Kinas president Xi Jinping USA:s president Donald Trump. Handelspolitik och det säkerpolitiska hotet från Nordkorea väntas stå högt upp på agendan. 

 • Tre hot mot världskonjunkturen4:44

  Tre hot mot världskonjunkturen

  Tre faktorer har eldat på världsekonomin samtidigt; expansiv penningpolitik, Kinas stimulanser och rusande råvarupriser. Men vad händer när alla effekterna av all tre faktorerna börjar klinga av samtidigt? Ellinor Beckett pratar med Martin Jansson, råvarustrateg på Handelsbanken.

 • Ett avgörande dygn på arbetsmarknaden11:03

  Ett avgörande dygn på arbetsmarknaden

  Avtalsförhandlingarna i Sverige är inne i slutskedet. Om inte parterna inom industrin kommer överens senast fredag kväll väntar ett avtalslöst tillstånd. Frågan om löneökningar är central inte bara för parterna utan även för svensk inflation vilket innebär att det är något Riksbanken följer noga.

 • Supermakten Kina ändrar råvarupolitik3:54

  Supermakten Kina ändrar råvarupolitik

  Kina har seglat upp som en supermakt när det gäller råvaror tack vare den otroliga tillväxt landet hade under 2003-2011. Men vad kommer att hända framöver? Ellinor Beckett intervjuar Martin Jansson, råvarustrateg.

 • EU 60 år på sex minuter5:35

  EU 60 år på sex minuter

  När EU:s stats- och regeringschefer samlas i Rom 25 mars är det för att högtidlighålla att det är 60 år sedan Romfördraget, grunden till dagens EU, undertecknades. Från början var det sex länder som var med. Men med åren har samarbetet utvecklats och det har svällt till en brokig union med 28 medlemsländer.

 • Siffran du ska ha koll på i veckan5:30

  Siffran du ska ha koll på i veckan

  Vad händer i makrovärlden i veckan? Ellinor Beckett pratar med Claes Måhlén, chefstrateg på Handelsbanken. De går igenom allt från Le Pens utsikter till den globala bostadsmarknaden. 

 • Toppmötena duggar tätt1:56

  Toppmötena duggar tätt

  I dag inleds G20-mötet i tyska Baden Baden där finansministrar och centralbankschefer träffas för att diskutera bland annat Donald Trumps protektionistiska utspel. Samtidigt träffar just Donald Trump Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Washington.