Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Senaste podden:

1. Hassler kritiserar Riksbanken

Ladda ner

Radiolegenden Willy Silberstein intervjuar John Hassler, ordförande i Finanspolitiska rådet.

John Hassler pratar bland annat om Riksbanken. Han menar att majoriteten i Riksbanken inte gjort en lika grundlig analys som Lars EO Svensson. Åtminstone har argumenten och kommunikationen varit dålig.

När det gäller överskottsmålet jämför John Hassler det med ett brutet nyårslöfte. Politikerna säger att de ska uppfylla målet, men gör det ändå inte i slutändan.

Angående Magdalena Anderssons kritik av Anders Borgs bedrivna ekonomiska politik säger John Hassler: ”Ladorna håller inte på att bli helt tomma.” Men i ett längre perspektiv kan statsskulden bli för stor.

Risken är stor, menar Hassler, att Greklands nya regering startar ett chicken race där de utmanar EU. Detta är något som oroar, men samtidigt ska man inte glömma att regeringen även har goda idéer.

Visa

Det finns inga fler podcastavsnitt att hämta.

Våra podcasts

Londonpodden

Katrine Marçal och Maria Borelius bor båda i London och har intresset för ekonomi och politik gemensamt. I Londonpodden diskuterar de Brexit och andra aktuella händelser.

#Börslunch

EFN Börslunch hör du varje vardag. Det bjuds på aktietips, analyser och kommentarer om vad som händer på börsen i allmänhet och Stockholmsbörsen i synnerhet.

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.