Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Senaste podden:

1. Hassler kritiserar Riksbanken

Ladda ner

Radiolegenden Willy Silberstein intervjuar John Hassler, ordförande i Finanspolitiska rådet.

John Hassler pratar bland annat om Riksbanken. Han menar att majoriteten i Riksbanken inte gjort en lika grundlig analys som Lars EO Svensson. Åtminstone har argumenten och kommunikationen varit dålig.

När det gäller överskottsmålet jämför John Hassler det med ett brutet nyårslöfte. Politikerna säger att de ska uppfylla målet, men gör det ändå inte i slutändan.

Angående Magdalena Anderssons kritik av Anders Borgs bedrivna ekonomiska politik säger John Hassler: ”Ladorna håller inte på att bli helt tomma.” Men i ett längre perspektiv kan statsskulden bli för stor.

Risken är stor, menar Hassler, att Greklands nya regering startar ett chicken race där de utmanar EU. Detta är något som oroar, men samtidigt ska man inte glömma att regeringen även har goda idéer.

Visa

Det finns inga fler podcastavsnitt att hämta.

Våra podcasts

Fattig eller rik

I Fattig eller rik får du veta allt om Amelia Adamos, Ara Mustafas och din egen privatekonomi. Du får också tips på hur du lär dina barn att spara smart samt koll på det senaste gällande pengar.

Kvadrat

Kvadrat hjälper dig att navigera rätt i bostadsdjungeln och ta smarta privatekonomiska beslut - oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa. Nya avsnitt släpps veckovis då Joakim Båge och Petra Bergman också möter spännande gäster och diskuterar hur framtidens bostäder kommer se ut.

Leva som man läser

I leva som man läser pratar vi om management- och businessböckerna som du önskar att du redan hunnit läsa. Böckerna som du kanske till och med låtsas att du har läst. Vi inte bara läser dessa böcker – vi testar att leva dem. Blir man bättre på att klara av samtiden om man mediterar? Vad händer när man förhandlar som Vladimir Putin? Programmet leds av Katrine Marçal och Maria Borelius för ekonomikanalen EFN.

#Börslunch

EFN Börslunch hör du varje vardag. Det bjuds på aktietips, analyser och kommentarer om vad som händer på börsen i allmänhet och Stockholmsbörsen i synnerhet.

Londonpodden

Katrine Marçal och Maria Borelius bor båda i London och har intresset för ekonomi och politik gemensamt. I Londonpodden diskuterar de Brexit och andra aktuella händelser.

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.