EFN PODD

25. Den nya världsordningen

iTunes Ladda ner

Makten i världsekonomin förskjuts från väst – till öst och syd. Det pratas om en ny “multipolär värld”. USA är inte längre den enda stormakten. Vilka blir vinnare och vilka blir förlorare när Kina och Indien växer, Ryssland mullrar och Afrika spretar mellan tillväxt och förtvivlan? Katrine Marçal och Maria Borelius analyserar den nya komplexa logiken för ekonomin, näringsliv och politik.

Arkiv

470. Där befinner vi oss i börscykeln

470. Där befinner vi oss i börscykeln

Börsen fortsätter att falla och bland annat Biogaia har kommit med kvartalsrapport. Detta analyseras av Niklas Wellfelt från Ålandsbanken och Peter Malmqvist från Remium.

469. ”Köp när det dundrar ned”

469. ”Köp när det dundrar ned”

Varför har börsen backat i sommar och vart är den på väg? Det försöker Börslunch svara på i säsongspremiären. Gästerna som ska göra detta är...

Börs & Makro 14 augusti

Börs & Makro 14 augusti

Bitcoin på ny rekordnivå, Securitas byter vd och så har sommarens makrosiffror utvecklats.

33. Keynes, algoritmer och fokus – böckerna du ska ha läst 2017

33. Keynes, algoritmer och fokus – böckerna du ska ha läst 2017

Katrine Marçal och Maria Borelius ger dig sensommarens boktips – som uppladdning inför hösten och framtiden. Allt från robotar och radikaler till Keynes och Clinton. Maria delar dessutom med sig av Percy Barneviks regler för e-post och Katrine avslöjar sina knep för att fokusera.

Visa fler

Våra podcasts

Londonpodden

Katrine Marçal och Maria Borelius bor båda i London och har intresset för ekonomi och politik gemensamt. I Londonpodden diskuterar de Brexit och andra aktuella händelser.

Börslunch

EFN Börslunch hör du varje vardag. Det bjuds på aktietips, analyser och kommentarer om vad som händer på börsen i allmänhet och Stockholmsbörsen i synnerhet.

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.