Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Senaste podden:

2. Sjöstedt: ”Politik är politik”

Ladda ner

Willy Silberstein intervjuar Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt, som menar att partiet gjorde en bra valrörelse, trots att de inte fick gensvar hos väljarna när deras frågor var i debattens centrum.

Jonas Sjöstedt är besviken över att Vänsterpartiet inte kom med i regeringen men konstaterar att ”politik är politik” och att de har en god relation med Socialdemokraterna.

Vänsterledaren ser sitt parti som ”det enda konstruktiva oppositionspartiet i riksdagen”.

När det gäller vinster i välfärden ser Sjöstedt en lång politisk strid framför sig, men han menar att vinden har vänt till deras fördel.

Jonas Sjöstedt menar dessutom att skattebetalarna inte ska behöva garantera storbankernas finansiella spekulation.

I fallet Grekland menar Sjöstedt att nedskärningspolitiken har varit en social katastrof. Även om Syriza inte är perfekt så finns det nu hopp om en mer positiv utveckling.

Visa

Det finns inga fler podcastavsnitt att hämta.

Våra podcasts

Fattig eller rik

I Fattig eller rik får du veta allt om Amelia Adamos, Ara Mustafas och din egen privatekonomi. Du får också tips på hur du lär dina barn att spara smart samt koll på det senaste gällande pengar.

Kvadrat

Kvadrat hjälper dig att navigera rätt i bostadsdjungeln och ta smarta privatekonomiska beslut - oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa. Nya avsnitt släpps veckovis då Joakim Båge och Petra Bergman också möter spännande gäster och diskuterar hur framtidens bostäder kommer se ut.

Leva som man läser

I leva som man läser pratar vi om management- och businessböckerna som du önskar att du redan hunnit läsa. Böckerna som du kanske till och med låtsas att du har läst. Vi inte bara läser dessa böcker – vi testar att leva dem. Blir man bättre på att klara av samtiden om man mediterar? Vad händer när man förhandlar som Vladimir Putin? Programmet leds av Katrine Marçal och Maria Borelius för ekonomikanalen EFN.

#Börslunch

EFN Börslunch hör du varje vardag. Det bjuds på aktietips, analyser och kommentarer om vad som händer på börsen i allmänhet och Stockholmsbörsen i synnerhet.

Londonpodden

Katrine Marçal och Maria Borelius bor båda i London och har intresset för ekonomi och politik gemensamt. I Londonpodden diskuterar de Brexit och andra aktuella händelser.

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.