Mer om: Pension

 • Man talar om: Pensionssystemet12:15

  Man talar om: Pensionssystemet

  Det svenska pensionssystemet är inte helt lätt att sätta sig in i. Per Lindvall pratar med Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, om hur systemet är...

 • Därför ratar Alecta tillväxtmarknaderna10:04

  Därför ratar Alecta tillväxtmarknaderna

  Hur tänker pensionsjätten Alecta när de placerar de 700 miljarder kronor de har i sin portfölj? Alectas vd Magnus Billing förklarar strategin för Linda Vikström. Bland annat berättar han varför de fokuserar på svenska aktier och hur de tänker när det gäller storförsäljningen av fastigheter som de inlett.

 • Skog som investering – så funkar det11:15

  Skog som investering – så funkar det

  Sverige är ett av de landen i världen med störst andel privatägd skog. Oftast går skogen i arv, men många väljer också att köpa skog som en investering. Det har historiskt varit riktigt lönsamt. Hur ser det ut på sikt? Är skog en lönsam investering just nu? Och hur går man till väga rent praktiskt? Tina Halldén pratar med Per Lindvall.

 • Så tar du makten över din pension6:32

  Så tar du makten över din pension

  Trots att det var många år sedan ett nytt pensionssystem infördes är det många som inte riktigt har koll på hur det fungerar. Delvis beror detta på att staten varit dålig på att informera om det menar Louise Sander, vd på Handelsbanken Liv.