Vapen och ammunition

Sverige är världens åttonde största vapenexportör och branschen sysselsätter runt 100 000 personer. Men det är en kontroversiell bransch, som tas upp i denna upplaga av Veckomagasinet.

Författaren Johanne Hildebrandt, som varit krigsreporter i 20 år, efterfrågar en öppen och en rationell debatt om vi ska ha en försvarsindustri eller inte. Hon vill ha en debatt om ett svenskt Nato-medlemskap.

Enligt Bertil Hellström, chef för myndighetsrelationer på SAAB, är företagets ambitioner att fortsätta att växa och att titta på tillväxtmarknader.

”Vi är ett litet exportberoende land, och det gäller även exportindustrin”, säger Cecilia Widegren (M), vice ordförande i försvarsutskottet.

Och gästerna får även svara på hur det egentligen är med hotet från Ryssland.

Programledare: Pontus Herin.

 

 • Snapchat nära rekordnotering

  Snapchat nära rekordnotering

  Att Snap Inc, bolaget bakom Snapchat, ska börsnoteras har varit på gång länge. Nu börjar dagen för noteringen närma sig. Prospektet är publicerat och bolaget…

 • Kungsleden: Vi är där vi vill vara

  Kungsleden: Vi är där vi vill vara

  Hyresintäkter, driftöverskott och förvaltningsresultat minskar fjärde kvartalet för det rapporterande fastighetsbolaget Kungsleden. Men marknaden verkar nöjd och aktien stiger. Simon Tarvainen pratar med vd Biljana…

 • Ingves: Kronan inget större bekymmer

  Ingves: Kronan inget större bekymmer

  Riksbanken valde som väntat att lämna reporäntan på minus 0,5 procent. Inte heller räntebanan eller obligationsköpen förändras. Ellinor Helén intervjuar riksbankschef Stefan Ingves.