Vapen och ammunition

Sverige är världens åttonde största vapenexportör och branschen sysselsätter runt 100 000 personer. Men det är en kontroversiell bransch, som tas upp i denna upplaga av Veckomagasinet.

Författaren Johanne Hildebrandt, som varit krigsreporter i 20 år, efterfrågar en öppen och en rationell debatt om vi ska ha en försvarsindustri eller inte. Hon vill ha en debatt om ett svenskt Nato-medlemskap.

Enligt Bertil Hellström, chef för myndighetsrelationer på SAAB, är företagets ambitioner att fortsätta att växa och att titta på tillväxtmarknader.

”Vi är ett litet exportberoende land, och det gäller även exportindustrin”, säger Cecilia Widegren (M), vice ordförande i försvarsutskottet.

Och gästerna får även svara på hur det egentligen är med hotet från Ryssland.

Programledare: Pontus Herin.

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.2%
NASDAQ-100 0.3%
NASDAQ Composite 0.4%

Vinnare & förlorare

Ericsson 8%
Volvo 7%
Intrum Justitia 5.1%
Assa Abloy -2.4%
Sagax -2.8%
Husqvarna -3.1%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
 • Silberstein: Välfärdsstaten blir en valfråga5:30

  Silberstein: Välfärdsstaten blir en valfråga

  Under Moderaternas senaste stämma fanns välfärdsstaten i fokus. Flera förslag som presenterades syftade till att begränsa tillgången till välfärden för vissa grupper. Margit Silberstein kommenterar läget i välfärdspolitiken.

 • Xi Jinpings tid långt ifrån över5:36

  Xi Jinpings tid långt ifrån över

  I veckan startar den kinesiska partikongressen, då president Xi Jinping väntas bli ännu mäktigare än tidigare. Ekonomiprofessorn Hubert Fromlet kommenterar tillsammans med Petra Bergman.

 • May under press att komma vidare med Brexit6:47

  May under press att komma vidare med Brexit

  Theresa May är i Bryssel för att tala med EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och EU:s chefsförhandlare Michel Barnier. Katrine Marçal kommenterar den senaste utvecklingen i Brexitförhandlingarna.