”Är Löfven obegåvad?”

Stefan Löfven har meddelat att han tänker utlysa ett extra val. Vad blir konsekvensen av detta? För att diskutera detta är Centerpartiets tidigare partiledare Olof Johansson, före detta näringsministern Leif Pagrotsky, Almegas näringspolitiske chef Ulf Lindberg och den privatekonomiska experten Annika Creutzer inbjudna.

Olof Johansson menar att det saknats konstruktivitet från båda blocken. ”Det måste finnas något konkret i handen man sträcker ut.”

Leif Pagrotsky avfärdar att Sverigedemokraterna ska vara ute för att skapa kaos och att de skulle vara mobbade i riksdagen.

Ulf Lindberg menaratt Löfvens beslut att utlysa nyval var förhastat och att ”han borde sovit på saken”.

Annika Creutzer tycker att politikerna käbblar för mycket och undrar om de gör det bara för att Sveriges ekonomi egentligen är god.

Programledare: Lennart Ekdal.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.5%
NASDAQ-100 0.5%
NASDAQ Composite 0.4%

Vinnare & förlorare

Swedish Orphan Biovi… 4.7%
Dometic Group 2.9%
THQ Nordic 2.8%
Paradox Interactive -1%
Hexagon -1%
Kinnevik -2.7%
Uppdaterad ons 11:33
Fördröjning 15 min
 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.