”Är Löfven obegåvad?”

Stefan Löfven har meddelat att han tänker utlysa ett extra val. Vad blir konsekvensen av detta? För att diskutera detta är Centerpartiets tidigare partiledare Olof Johansson, före detta näringsministern Leif Pagrotsky, Almegas näringspolitiske chef Ulf Lindberg och den privatekonomiska experten Annika Creutzer inbjudna.

Olof Johansson menar att det saknats konstruktivitet från båda blocken. ”Det måste finnas något konkret i handen man sträcker ut.”

Leif Pagrotsky avfärdar att Sverigedemokraterna ska vara ute för att skapa kaos och att de skulle vara mobbade i riksdagen.

Ulf Lindberg menaratt Löfvens beslut att utlysa nyval var förhastat och att ”han borde sovit på saken”.

Annika Creutzer tycker att politikerna käbblar för mycket och undrar om de gör det bara för att Sveriges ekonomi egentligen är god.

Programledare: Lennart Ekdal.

 • Värderingar viktigare vid investeringsbeslut9:18

  Värderingar viktigare vid investeringsbeslut

  Sarah Norris, förvaltare på Aberdeen Standard Investment, förklarar varför omställningen till hållbara investeringar går allt snabbare och varför trenden växer just nu.

 • Årets vd brinner för hållbarhet2:46

  Årets vd brinner för hållbarhet

  På Umeågalan utsågs nyligen årets vd i regionen. Utmärkelsen gick till Erica Lundgren, vd för OK i Västerbotten, som berättar hur det går att sälja drivmedel och ändå brinna för hållbarhet.

 • En bruksort som lever vidare3:45

  En bruksort som lever vidare

  Fagersta är en av de många bruksorter i Bergslagen där stålindustrin varit avgörande för ortens överlevnad. Under 1900-talets mitt blomstrade Fagersta bruk. Men inbromsningen kom under 1970-talets stålkris.

 • Osten - en klimatbov?3:59

  Osten - en klimatbov?

  I veckan kom WWF:s uppdaterade konsumentguide för livsmedel, Köttguiden. Den rankar livsmedel efter en skala på grönt, gult och rött efter olika kriterier. Nytt för i år är även att ost har bedömts, eftersom svenskarnas ostkonsumtion skjutit i höjden.

 • Far får inte det han vill ha1:04

  Far får inte det han vill ha

  Nästan varannan svensk planerar att uppmärksamma sin pappa på fars dag. I genomsnitt får presenten kosta 270 kronor.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.5%
NASDAQ-100 -0.2%
NASDAQ Composite -0.1%

Vinnare & förlorare

Swedish Orphan Biovi… 2.7%
Evolution Gaming Group 2.4%
JM 2.3%
Securitas -1.9%
Paradox Interactive -2.6%
Millicom -3.1%
Uppdaterad mån 17:35
Fördröjning 15 min