Dags för Borg att se över målen

Veckomagasinet ägnas denna gång helt åt regeringens ekonomiska politik. Ska vi gasa eller bromsa?

Gäster är Cecilia Hermansson, forskare och före detta chefekonom på Swedbank, Anita du Rietz, forskare och nationalekonom och Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi.

Cecilia Hermansson har två önskemål som hon vill att Anders Borg ska uppfylla. ”Jag vill se en översyn av överskottsmålet och inflationsmålet. De mål vi skapade i början på 90-talet kanske inte håller längre”, säger hon.

Anita du Rietz ser arbetslösheten som ett stort problem och vill se offensiva satsningar. ”Jag vill att politikerna satsar på att bygga industrier runt om i landet”, säger hon.

Magnus Henrekson vill se investeringar i infrastruktur och bostäder i och runt storstäderna. ”Men om du bara ger tillbaka pengar till människor så att de kan spendera mer då är det en helt annan sak”, säger han.

Programledare är Lennart Ekdal.

Se hela intervjun med Anders Borg här.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.8%
NASDAQ-100 -0.3%
NASDAQ Composite -0.2%

Vinnare & förlorare

Getinge 3.2%
Avanza 3.2%
Paradox Interactive 3.1%
Klövern -2.5%
Essity -2.7%
ICA Gruppen -2.7%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
  • Vem vann på spelregleringen?3:48

    Vem vann på spelregleringen?

    Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

  • 65 snart ett minne blott1:13

    65 snart ett minne blott

    Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.