Löfvens hårda utmaningar

Katrine Kielos och Anders Billing, till vardags ekonomiredaktör på magasinet Fokus, analyserar valresultatet med inbjudna gäster.

Hur ska egentligen valresultatet tolkas och vad händer nu? Det pratar Henrik von Sydow (M), ordförande i riksdagens skatteutskott och Leif Pagrotsky, socialdemokratisk ekonom om.

Trots det oklara parlamentariska läget som valresultatet fört med sig så är reaktionen på de finansiella marknaderna mild. Detta diskuteras av Claes Måhlén, chefsstrateg på Handelsbanken och Mattias Sundling, aktiestrateg på Danske Bank.

Vad händer nu med den ekonomiska politiken? Det diskuterar Irene Wennemo, socialdemokratisk debattör och John Hassler, ordförande i Finanspolitiska rådet.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0%
NASDAQ-100 1.4%
NASDAQ Composite 1.4%

Vinnare & förlorare

Nolato 3.2%
Lifco 1.9%
Swedbank 1.4%
Pandox -1.3%
Klövern -1.4%
Hexpol -1.5%
Uppdaterad ons 09:27
Fördröjning 15 min
 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.