Uber: Vi har en god dialog med Skatteverket

Uber är ett bolag som rört upp känslor inom taxibranschen. Precis som andra bolag inom delningsekonomin har de även skapat problem för Skatteverket, med hur beskattningen ska ske.

Ubers Sverigechef Alok Alström menar att de nu har ett bra samarbete med Skatteverket och att det finns flera exempel på länder där man hittat bra modeller för hur skattesystem ska anpassas efter delningsekonomin.

Men även om skattefrågan blir löst innebär det inte att Ubers tjänster är okontroversiella. I mars fastställde Svea hovrätt att den som tar emot och utför körningar via UberPOP gör sig skyldig till olaga taxitrafik och brott mot kravet att ha taxiförarlegitimation.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.5%
NASDAQ-100 0.5%
NASDAQ Composite 0.4%

Vinnare & förlorare

Swedish Orphan Biovi… 4.7%
Dometic Group 2.9%
THQ Nordic 2.8%
Paradox Interactive -1%
Hexagon -1%
Kinnevik -2.7%
Uppdaterad ons 11:33
Fördröjning 15 min
 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.