Svenska företag positiva till Turkiet

130 till 140 svenska företag finns etablerade i Turkiet. Och trots den oro som råder i landet ser de väldigt positivt på framtiden. Det visar en kommande rapport som Business Sweden arbetar på. Det berättar Erik Friberg, Handelssekreterare på Business Sweden i Turkiet.

En majoritet av företagen förväntar sig expansion i sina respektive branscher, de planerar själva att expandera och investera och de förväntar sig ökad omsättning och lönsamhet.

När det gäller den politiska oron är de relativt lugna. Företagen rangordnar den tuffa konkurrensen i landet som lika viktig som den politiska oron när de ser på sin framtid berättar Erik Friberg.

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.7%
NASDAQ-100 0.6%
NASDAQ Composite 0.6%

Vinnare & förlorare

FastPartner 3.1%
Sectra 0.9%
Klövern 0.5%
Oriflame -1%
Swedbank -1%
Evolution Gaming Group -1.3%
Uppdaterad tis 09:15
Fördröjning 15 min
 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.